به نقل از مركز مشاوره آويژه:|۵٫۰
۰۱
شكست عشقي دختران عميق است . زيرا دختران بيشتر با عشق، احساسي برخورد ميكنند. آنها وقتي عاشق ميشوند تمام روح و ذهن خود را با معشوق پر ميكنند. احساس نياز به ديدار و هم كلامي در آنها به اوج خود ميرسد. هنگام شكست اين خلا كمتر پر ميشود. در نتيجه بيقرار ميشوند. احساس شكست در به دست آوردن باعث ميشود با تمام قوا تلاش كنند اين شكست را به پيروزي تبديل نمايند. اما هر چه پيش ميروند نا اميد تر ميشوند. البته برخي نيز با مشاوره و مهارت هاي زندگي ممكن است بتوانند اين شكست را به پيروزي تبديل نمايند. شكست عشقي دختران اگر ترميم نشود اعتماد به نفس آنها را پايين مي آورد. عزت نفس آنها نيز زير سوال ميرود چون ميخواهند اين شكست را باانتخاب جايگزين جبران نمايند. متاسفانه در اين كار عجله ميكنند. آنها در اين زمان كم نميتوانند انتخاب خوب و درستي داشته باشند.
شكست عشقي در واقع يعني عشق يكطرفه. علاقه اي كه از يك طرف بسيار شديد است و طرف مقابل به اين علاقه بي توجه است. يا علاقه اي كه بين دوطرف بوده و بعد از مدتي از بين رفته است. به حدي كه طرف مقابل ديگر حتي دوست ندارد با او همكلام شود. اينگونه پيوندهاي عاطفي از چند جنبه قابل بررسي هستند. به هر حال براي دختري كه نتوانسته محبتي را جلب كند شكست محسوب شده و بر اندوه او افزوده ميشود. عامل شكست عشقي دختران همان روح عاطفي است كه در اثر احساسات عاطفي و نه عقلاني آنها را آزار ميدهد. بهتر است در اينگونه مواقع به يك مشاوره خانواده مراجعه كنيم. بهتر است راه هاي رها نمودن دل از اين عشق يكطرفه را با كمك مشاوران طي نماييم. اگر روح خود را به درستي ترميم ننماييم اين حس و عواقب آن در آينده دامنگيرمان خواهد شد.
دلايل شكست عشقي دختران
دلايل شكست عشقي دختران در اثر چند فاكتور صورت ميگيرد: ۱- دختران به دليل نياز عاطفي طالب عشق دو طرفه هستند. آنها در عشقهاي يك طرفه احساس شكست ميكنند. ۲- احساس مالكيت. احساس مالكيت و تعلق باعث ميشود پسران حس كنند در بند و گرفتار شده اند و سعي ميكنند خود را از اين حس اسارت برهانند. ۳- بوجود آمدن توقع. دختر در مقابل كنش هايش توقع واكنش متقابل دارد. ۴- رمانتيك بودن. دختر دوست دارد رفتار رمانتيك پسر دائمي و هميشگي باشد. ۵- حساس ميشوند.
توقع دختران براي وفاداري شديد. دختران با روحيه حساسي كه دارند نميخواهند معشوقشان مورد توجه جنس مخالف ياشد. ۶- بوجود آمدن شك و داستان پردازي. آنها نگران جايگزين كردن هستند و ذهن داستان پرداز به آنها امكان ميدهد تا بتوانند داستان خيانت در سر بپرورانند بيشتر دلايل شكست عشقي دختران عدم آگاهي از روانشناسي عشق است آنها چون كمال گرا هستند در نتيجه طالب عشق بي كم و كاست هستند.
يكي ديگر از دلايل شكست عشقي دختران دلبستگي نا ايمن است. كودكاني كه با فقدان يكي از والدين مواجه بوده اند ذهنيت تكراري پيدا ميكنند. يعني هميشه نگران ترك شدن از سوي كساني هستند كه به آنها دلبستگي دارند. در واقع به دليل شكست عاطفي كه در كودكي با آن مواجه شده اند در دام الگوي تكراري مي افتند. احساس نا امني و ترك شدن در پيام هاي ترانسميتري و پيام رسان مغز تكرار ميشود. اين پيامها از سوي هيپوكامپوست كه مركز پيام رسان عاطفي است مدام مخابره ميشوند. يكي ديگر از دلايل ناامني الگو برداري از اطرافيان ميباشد. كساني كه در اطراف او با شكست عشقي مواجه شده اند. شكست به دليل ابراز عشقي دروغين و مورد ترك واقع شدن دختري از دوستان يا اقوام.
عوارض شكست عشقي دختران چيست؟
عوارض شكست عشقي دختران :
افسردگي: دختري كه بيشتر روزش را با عشقش ميگذراند اكنون جاي خالي او را حس ميكند. او برايش سرگرم كننده بود اكنون او را هيچ چيز سرگرم نميكند.
سرخوردگي: او احساس ميكند مقبول واقع نشده و چيزي در وجودش براي جذب پسر كم دارد.
بدبيني: نسبت به جنس مخالف بدبين ميشود
حس انتقام: او همه پسرها را منفي ميداند و با هركس صحبت ميكند از نامردي و بي احساسي پسرها ميگويد.
تغيير شخصيت: او بعد از رنج هاي زيادي كه براي ترك عادت خود ميبرد تغيير شخصيت ميدهد. او ديگر نميخواهد مورد سواستفاده قرار بگيرد بلكه ميخواهد سو استفاده كند.
نا اميدي از زندگي و حتي اقدام به خودكشي
اختلال هراس عشقي: از هر وابستگي عاطفي ميترسند.
كاهش توان جسمي و روحي: پرخاشگري و افسردگي، تحليل رفتن قواي جسمي، ضعف بينايي و ريزش مو
از عوارض شكست عشقي دختران احساس گناه است. ديگراينست كه آنها هميشه نيمه گمشده اي دارند. به دنبال او هستند و جذب محبت هاي جنس مخالف ميشوند. ميخواهند دوباره لحظه هاي قشنگ عاشقي برايشان تكرار شود. در برخي نيز به صورت افسردگي نهان ميماند و اين حس به صورت هاي مختلف مانند افسردگي پس از زايمان يا در برخورد با مشكلات زندگي بروز ميكند.
عبور از شكست عشقي دختران
عبور از شكست عشقي دختران زمان بر است. اگر كسي در اطراف شما دچار شكست شده بهتر است او را دلداري ندهيد. به جاي اين كار حتما او را به يك مركز مشاوره برده و بگذاريد راه درمان را طي كند. اگر او در كلاس هاي مختلف ثبت نام ميكند يا دوستان جديد ميگيرد گمان نكنيد حال دل او خوب است. او به دنبال راهي براي التيام درد خويش است. بهترين راه سرگرم كردن او موسيقي است. چون عشق و موسيقي از يك جنس هستند بهتر ميتوانند جايگزين هم شوند. راه ديگر انس گرفتن با يك حيوان خانگي است. پرورش گل كمك خوبي به فراموشي است. بهتر است به هيچ عنوان تا فراموش كردن معشوقه سابق به دنبال جايگزيني براي او نباشيد. عبور از شكست عشقي دختران صبوري و تحمل ميخواهد. تغيير روش زندگي يا لايف استايل مفيد است. استفاده از مديتيشن و ريلكسيشن و فعاليت در يك مركز خيريه .
زمان شكست عشقي دختران
زمان شكست عشقي دختران را با زمان شروع احساس عشق در دختران آغاز ميكنيم. هر دختري از زمان كودكي كشش خاصي نسبت به جنس مخالف دارد. اما زماني كه هيجان عشق در او بوجود مي آيد بين نه تا ده سالگي است. در اين زمان است كه توليد و ترشح هورمون هاي جنسي در دختران آغاز ميشود. نگاه ها به جنس مخالف و دوست داشتن و عادت كردن به طور پنهاني و نه البته خيلي جدي شروع ميشود. در سنين دوازده تا چهارده سالگي ميل به دوست داشته شدن و حتي رابطه جنسي آغاز ميشود. و از سنين شانزده تا هجده سالگي نياز به رابطه عاطفي در دختران پديد مي آيد. اين يعني آغاز دوران عاشقي. در برخي اين عشق به سرانجام ميرسد. در برخي نيز به قطع رابطه مي انجامد كه اگر اين كات كردن از طرف پسر باشد براي دختر منجر به شكست عشقي ميشود.
ميتوان گفت زمان شكست عشقي دختران از سنين پانزده تا بيست و پنج سالگي است. بماند كه بانوان آنقدر احساساتي هستند كه ديده شده بانوان شصت ساله نيز عاشق شده و واضح است كه شكست هم ميخورند.( شوگر مامي)
جلوگيري از شكست عشقي دختران
جلوگيري از شكست عشقي دختران شايد به جرات بتوان گفت به والدين بستگي دارد. مراقبت مادر و بخصوص پدر از نياز عاطفي دخترشان بسيار مهم است. دادن شناخت و آگاهي از نحوه رفتار پسران با دختران. آگاهي دادن از نياز جنسي پسران كه با نياز عاطفي دختران تفاوت دارد. جلوگيري از شكست عشقي دختران بسيار دشوار است زيرا آنان ممكن است با پسري اصلا رابطه نداشته باشند و دورادور عاشق شوند. پس بهتر است دخترانمان رااز نظر عاطفي اشباع كنيم. آنها بايد دور از هيجانات كاذب باشند تا بتوانند روح سالمي داشته و در مورد جنس مخالف تصميم درستي بگيرند. مركز مشاوره خانواده آويژه براي شما و دختران خوب سرزمينمان آرزوي شادي دارد.
سوالات متداول
آيا دختران در ارتباط خود با جنس مخالف هنگام شكست بايداحساس گناه كنند؟
خير بلكه بايد آنها را از اين حس دور كنيم. با منطق به آنها بفهمانيم ميل و كشش دو جنس مخالف طبيعي است و نيازي است كه در همه موجودات طبيعي و زيستي وجود دارد و گناه نيست.
آيا دختران را پس از شكست از ارتباط بعدي بترسانيم؟
خير بلكه با آرامش از آنها بخواهيم از اين شكست درس گرفته و در انتخاب بعدي خود با دقت و هوشياري و مشورت با مشاوران آگاه و خانواده تصميم درستي بگيرند.
آيا اين شكست را با خواستگار دختر درميان بگذاريم؟
خير چون رابطه آنها در حد تبادل احساس و عاطفي بوده و گفتن اين ماجرا هم باعث شك و ترديد داماد آينده شده و هم اعتماد به نفس دختر را پايين مي آورد.
خدمات تلفني و آنلاين مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
هدف مركز مشاوره و روانشناسي آويژه از ارائه اطلاعات لازم در زمينه مشكلات رواني، افزايش آگاهي شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود كيفيت زندگي خود، گامي مهم برداريد. لطفا براي كسب اطلاعات بيشتر ساير مقالات متخصصان مركز مشاوره آويژه را مطالعه نماييد .
در اين راستا مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه خدمات متنوعي را در زمينه مشاوره خانواده به شما هم ميهنان عزيز ارائه ميدهد.
منبع: Top 10 Reasons for Relationship Break-Ups
براي مشاوره در زمينه چه عواملي باعث شكست عشقي دختران مي شود؟
از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه از سراسر كشور
با 09353000102 تماس بگيريد
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب
حتي ايام تعطيلمنبع: سايت مشاوره تلفني روانشناسي و تحصيلي آويژهمشاوره خيانت و ازدواج و كودك و افسردگي
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۰ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۲:۵۱:۲۲ توسط:آويژه فن موضوع:
نظرات (0)
به نقل از مركز مشاوره آويژه:|۴٫۲
۰۴
مشاوره تلفني خيانت اصولا براي چند منظور انجام ميشود . اول احساس تمايل به خيانت در وجود خود . احساس خيانت در پارتنر كه ممكن است همسر و يا شريك جنسي شخص باشد . مشاوره تلفني خيانت فقط براي مسائل جنسي انجام نميشود . مشاوره تلفني خيانت ممكن است براي خيانت عاطفي ، خيانت مالي و حتي خيانت اجتماعي صورت بگيرد . مشاوره تلفني خيانت ممكن است براي كشور و از نظر سياسي انجام شود كه هريك در جاي خود بحث برانگيز است . خيانت در جامعه ما در دو نوع خيانت ملي و خيانت عاطفي تعريف ميشود . مشاوره تلفني خيانت ميتواند از بحثهاي شيريني باشد كه هر كسي علاقه مند به پيگيري باشد . پيش از هر تعريفي اجازه بدهيد چيزي بگويم كه شايد خيلي كم شنيده باشيد . آيا ميدانيد كه كارهايي كه بار منفي دارند مانند دروغ و يا خيانت نياز به هوش خاصي دارند ؟
بيشتر بخوانيد: نشانه هاي خيانت شوهر
مشاوره تلفني خيانت
ما سه نوع هوش را به شما معرفي ميكنيم اول آي كيو يا هوش تحليلي دوم اي كيو يا هوش روابط عمومي يا تند وتيز بودن آني در واكنش به كنشها و سوم سي كيو كه به هوش بزهكاري مشهور است . دزدي ، دروغگويي ، خيانت و اين قبيل نياز به سي كيوي بالا دارند . شما بدون اين كه متوجه باشيد در ضمير ناخوداگاه خود طرفدار كساني هستيد كه سي كيوي بالايي دارند . بيشترين معشوقه ها كساني هستند كه هيجان فرد را برمي انگيزند . شما به فيلمهايي بيشتر نگاه ميكنيد كه در آن خيانت صورت ميگيرد . صفحه حوادث روزنامه هاطرفداران بيشتري از صفحه خبرها دارند . با اينهمه چرا همه خيانت نميكنند ؟ ما به شما ميگوييم كه همه خيانتكارند اما به نسبت بالا يا پايين بودن سي كيو اقدام ميكنند . برخي هم به نسبت قوي بودن يا ضعيف بودن انگيزه شان خيانتكارند .
مشاوره خيانت تلفني
مشاوره خيانت تلفني ميزان خيانت شما را براي شما روشن ميكند . ميزان خيانت به خودتان و به خانواده را ميتوانيد از طريق مشاوره تلفني خيانت دريابيد . خيانت به وقت ، به منابع طبيعي ، به كشور و به خيلي مسائل ديگرازراه مشاوره خيانت تلفني مشخص ميشود . ممكن است شما از كنار خيانتهاي زندگيتان ساده عبور كنيد . شايد الان ذهن شما به يك علامت سوال بزرگ تبديل شده باشد . ابتدا ميخواهيم يك تعريف كلي از خيانت بكنيم بعد ببينيم هر يك از ما به چه ميزان متهم به خيانت ميشويم . خيانت در لغت به معناي عهد شكني است . وقتي ما يك قرارداد تدوين شده ميبنديم گسستن هر يك از بندهاي آن خيانت محسوب ميشود . شما در ازاي آزمون راهنمايي و رانندگي گواهينامه دريافت ميكنيد هر بار كه خلاف كنيد يعني خيانت كرده ايد .
مشاوره خيانت تلفني به شما يادآوري خواهد كرد كه شما در ازاي عقد نامه خيلي از قراردادها را امضا ميكنيد . حتي اگر بندي در عقدنامه نباشد و شما به صورت عاطفي و حسي پذيرفته باشيد بازهم ملزم به رعايت آن هستيد . مشاوره خيانت تلفني نميخواهد در شما ايجاد احساس گناه كند . اما يادمان باشد خيانتهايي هستند كه قابل بخشش و كوچك هستند اما وقتي تل انبار ميشوند نتيجه ناخوشايندي خواهند داشت . مانند قطره هاي زيباي باران كه ممكن است به سيل ويرانگري تبديل شود . وقتي ما راحت از همسرمان بد گويي ميكنيم يعني يك حس نارضايتي . ما ممكن است اين حس را يا سركوب كنيم و يا آن را به يك گره روحي و ذهني تبديل كنيم . مشاوره تلفني خيانت به شما خواهد گفت كه اگر شما هوش هيجاني بالايي داشته باشيد اين گره ممكن است تبديل به خيانت شود .
مركز مشاوره خيانت تلفني
مركز مشاوره خيانت تلفني هم يك مركز روانشناسي است براي راهنمايي شما . با زنگ زدن به مركز مشاوره خيانت تلفني ميتوانيد به روح خود كمك كنيد . حس خيانت را كه ممكن است آرام آرام در وجود شما ريشه بدواند مهاركنيد . مركز مشاوره تلفني خيانت شما را راهنمايي ميكند تا از سي كيو نه براي خيانت بلكه براي ريشه كن كردن خيانت استفاده كنيد . مركز مشاوره تلفني خيانت به شما خواهد گفت كه نق زدن شما در خانه خيانت است . شما نتوانسته ايد مديريت خوبي داشته باشيد با نق زدن محيط خانه را متشنج ميكنيد . اينكار شما ممكن است هوش هيجاني شما و همسرتان را برانگيزد و سبب خيانت يكي از شما شود . يكي از دلايل خيانت جنسي و يا عاطفي زنان و مردان نق زدن همسر است . يكي ديگر از دلايل خيانت نزاع و مجادله دائمي است .
هر يك از ما سازگاري در زندگي را ممكن است با سركوب اشتباه بگيريم . از بحث دور نشده ايم يكي از دلايل خيانت سركوب است . سازگاري بسيار پسنديده و خوب است سازگاري با برخي كمبودهاي اقتصادي . درحاليكه ميبينيم همسرمان نهايت تلاش خود را ميكند ، اينده نگر است لازم است سازگار باشيم . وقتيكه براي رسيدن به پيروزي بايد تا مدتي سازگار باشيم . اما وقتي كه همسر ما فكر اقتصادي خوبي ندارد . كسي كه مدام به دنبال گنجهاي افسانه اي است كه از سقف خانه بر سرش فرود بيايد خيرسازگاري يعني شكست . يعني سركوب تمام آمال و آرزوها . اولين اتفاق خيانت روحي به همسر است . شما حتي با ديدن يك ساختمان مجلل در ذهنتان به همسرتان خيانت ميكنيد نه خيانت جنسي . شما از اودر ذهنتان به عنوان يك انسان لا ابالي و خيالپرداز ياد ميكنيد .
بيشتر بخوانيد: راه هاي تشخيص خيانت زن به شوهر
مركز مشاوره خيانت تلفني و آنلاين
مركز مشاوره خيانت تلفني و آنلاين ميگويد شما بايد از او بخواهيد كه به تعهدات خود از نظر اقتصاد خانواده عمل كند . در عمل با به اصطلاح سازگاريتان مهر تاييد بر كارهايش ميزنيد اما در ذهنتان محكومش ميكنيد اين يعني خيانت . واقعيت را به گونه اي ديگر جلوه دادن . از خود قهرمان سازگار ميسازيم و از طرف مقابل يك موجود ضعيف . دوست داريد كسي با شما اينگونه رفتار كند ؟ مركز مشاوره خيانت تلفني و آنلاين به شما خواهد گفت سركوب يا سوپرسيون ناديده گرفتن خودآگاه اميال است . يعني شما با كنترل خواسته هاي خود آنها را واپس رانده ميكنيد . اميال واپس رانده مانند فنري جمع شده عمل ميكنند آن را خود آگاه جمع ميكنيد اما به طور نا خودآگاه عمل خواهند كرد . چون اين خواسته ها و اميال در ضمير نا خودآگاه شما انباشته شده اند منتظر يك تلنگر هستند .
مركز مشاوره خيانت تلفني و آنلاين يك امكان اينترنتي است براي همه . كساني كه ميل به خيانت دارند ، خيانت ميكنند و يا به آنها خيانت ميشود . يادمان باشد ما ميتوانيم . اين يك واقعيت است نه يك شعار . كافيست ما از هوش وتواناييهايمان استفاده كنيم . البته به جا و به موقع . خيانت در خانواده ابتدا از خيانت ذهني آغاز ميشود . فردي كه از نظر عاطفي ، جنسي ، روحي و اقتصادي سركوب شده در ذهن دچار اختلال ميشود . اين تكانه هاي ذهني به صورت تخيل و رويا بروز ميكند . در اين روياها با فانتزي هاي ذهني خود زندگي تخيلي را آغاز ميكنند . اينجاست كه اميال واپس رانده مانند فنري جمع شده بسوي ذهن شليك ميشوند . اكنون شخص در محاصره فانتزي ها و اميال واپس رانده قرار ميگيرد . اين بحث باز ادامه دارد …
مشاوره خيانت تلفني آويژه
مشاوره خيانت تلفني آويژه با كادري مجرب و متخصص در كنار شماست . مشاوره تلفني خيانت آويژه با استفاده از تجربيات افراد جامعه به شما كمك ميكند تا ذهني آرام همراه با زندگي خوبي داشته باشيد . مشاوره خيانت تلفني آويژه مشاور شماست تا فرصتهاي زندگي شما به مجال موفقيتها تبديل شوند . اگر هر يك از ما قبل از بروز هرگونه تكانه عملي يا فكري وذهني مشاوره خانواده داشته باشيم زندگي آرامي خواهيم داشت . در علم روانشناسي كه مطالعه رفتارها است هيچ چيزي صد در صد نيست . انسان هوشمند در محيطهاي مختلف بسته به پيشينه دروني ومحيطي رفتار متفاوتي از خود بروز ميدهد . هر شخص با واكنشهاي متفاوتي كه دارد در دسته و رده خاص خود نيز قرار ميگيرد . بحث خيانت را پي ميگيريم و به دنياي مجازي ميرسيم . كسي كه در محاصره فانتزيها و اميال واپس رانده قرار گرفته استچه خواهد كرد ؟
شخصي كه نتوانسته است خواسته هاي خود را با ازهمسرش دريافت كند در ميانه يك چند راهه قرار ميگيرد . چون مديريت او ضعيف است ممكن است همچنان به سركوب ادامه داده و افسرده شود . چنين شخصي مدام در خود فرو رفته و كمتر ارتباط برقرار ميكند ، نظم ندارد يا گريه ميكند يا خنده هاي بيجا . او ممكن است با هيجان بيموقع به مقابله با افسردگي برود . به نيازهاي جنسي و عاطفي خود توجه نشان نميدهد . اومدام احساس ميكند چيزي يا كسي در زندگي او بايد باشد كه نيست . او يا در درون ويا در محيط مدام غرغر ميكند . در اين موارد مشاوره خانواده تلفني لازم است . روانشناسي خانواده نيز لازم است . كلينيك مشاوره تلفني خيانت آويژه آماده است تا شما را با زندگي آشتي دهد . شما با بهره گرفتن از مشاوره خانواده ميتوانيد افسردگي خود را به نشاط تبديل كنيد .
مشاوره زناشويي
مشاوره زناشويي براي كساني كه احساس ميكنند به خيانت تمايل پيدا كرده اند بسيار مفيد است . گفتيم كساني كه اميال خودرا سركوب ميكنند ممكن است دچار افسردگي شوند . زندگي با شخص افسرده بسيار سخت است . مطمئن باشيد يك شخص افسرده نميتواند رابطه خوب عاطفي و جنسي برقراركند . همسر يك شخص افسرده به احتمال نود درصد مجبور به خيانت خواهد شد . راه ديگري كه ممكن است اينگونه افراد برگزينند ارتباط مجازي يا اينترنتي است . مجاز همانگونه كه از اسمش پيداست كمتر واقعي است . در دنياي مجاز شما بار اول ممكن است اعتماد كنيد اما اين اعتماد معمولا با شكست مواجه ميشود البته درمورد هيچ چيز نميتوان صد در صد احتمال داد . اما نود در صد افراد دنياي مجازي خود را آنگونه كه هستند بروز نميدهند . اين ارتباط به نظر شما چه تاثيري بر روح و ذهن انسان خواهد گذاشت؟
مشاوره ازدواج
مشاوره ازدواج در ارتباط مجازي كمك خوبي است . يك ارتباط صرفا اينترنتي نميتواند نيازهاي واقعي شما را برآورده كند . اين ارتباط براي شما سوالاتي در ذهنتان ايجاد خواهد كرد . احساسات من متعلق به كدام است همسرم يا دوست مجازي ؟ آيا من محكوم به خيانت هستم ؟ آيا اين رابطه ميتواند تا وقتي نياز دارم پايدار بماند ؟ در اين ارتباط نيز خيانت مجازي صورت خواهد گرفت . شما درحال چت كردن با پارتنر خود هستيد متوجه ميشويد او مدام از صفحه شما خارج ميشود . احساس ميكنيد در اينجا نيز به شما خيانت ميشود . او را مواخذه ميكند اول توجيهتان ميكند … « نت ضعيفه …. دارم تو گروهها ميچرخم … جواب فلان دوستم يا فلان فاميلمو ميدم ..» . چه بلايي سر خود آورده ايد ؟ نميدانيد او درست ميگويد يا شما . ميان دو راهي هستيد ادامه بدهيد يا شكست را بپذيريد …
مشاوره ازدواج آنلاين
مشاوره ازدواج آنلاين در ارتباط مجازي راهگشاي مشگل شماست . شما يا پارتنرتان بسته به روحيات تمايل به رابطه واقعي پيدا ميكنيد . رابطه جنسي و يا عاطفي مانند قدم زدن در پارك يا رفتن به دل طبيعت آيا در اين حال شما در زندگي واقعي پيمان شكني نكرده ايد ؟ اين همان خيانت است . آيا ميتوانيد در كنار همسرتان طوري كه او متوجه تبادل كلامتان شود ارتباط داشته باشيد ؟ اگر پاسخ نه است بدانيد داريد خيانت ميكنيد . اين ارتباط باعث سردي در ارتباط واقعي خواهد شد و اين سردي باعث خيانت همسرتان به شما . البته او هم ممكن است افسرده شود . ممكن است نيازي را كه شما برآورده نكرديد سركوب كند . پس شما فقط به همسرتان خيانت نميكنيد به كل زندگي و خودتان خيانت ميكنيد .
مشاوره كودك
مشاوره كودك در اين هنگام واجب است . شما لازم است بدانيد خيانت چه تاثيري بر زندگي شما خواهد داشت . چه خيانت عاطفي ، چه جنسي ، چه خيانت به وقت و چه خيانت اقتصادي چه تاثيري بر كودك شما خواهد داشت . كودكي كه سر پدر يا مادرش مدام به گوشي گرم است .. پدر يا مادري كه نياز عاطفي اش در جايي بجز خانواده تامين ميشود … پدر يا مادري كه در وقتش نيز كم فروشي ميكند … پدر يا مادري كه چه بسا براي يك نفر در آنسوي ديوارهاي خانه هزينه ميكند چه روحيه اي خواهد داشت ؟
مشاوره طلاق
مشاوره طلاق را بسيار خوبي براي يافتن حقيقت است . برخي اوقات اگر ما طلاق بگيريم بهتر از ادامه دادن به خيانت است . كودكي كه با يك نفر از والدين اما در محيطي سالم پرورش ميابد مسلما با آسيبهاي كمتري بزرگ ميشود . آسيبهاي روحي ماندگارتر از آسيبهاي جسمي هستند . همانگونه كه برخي اعتقاد دارند خيانت جسمي پاك تر از خيانت روحي است . برخي از آسيبها ممكن است تا آخر زندگي مانند يك پاندول ساعت حركت رفت و برگشت داشته باشند . يكي ديگر ازموارد خيانت ، خيانت اقتصادي است . شما هم مانند هر شخص ديگر ميخواهيد در زندگي اقتصادي خانواده موثر باشيد اما چگونه ؟ با مشاوره شغلي ، شغلي را كه متناسب با توانايي ، استعداد و موقيت شما مناسب است پيدا كنيد . اين مشاوره كمك ميكند شما باعلاقه كار كنيد و علاقه موجب تداوم شغل و بهره وري بيشتر ميشود .
بيشتر بخوانيد: طلاق به خاطر خيانت همسر
مشاوره آنلاين
مشاوره آنلاين فرصت خوبي است براي استفاده بهينه در وقت و هزينه . شما در محل كارتان و يا در منزل هنگام بيكاري ميتوانيد از مشاوره آنلاين بهره ببريد . مشاوره آنلاين آويژه با انواع مشاوره ها همراه هميشگي شماست . مشاوره هايي از قبيل مشاوره ازدواج تلفني ، مشاوره تحصيلي ، مشاوره نظام وظيفه و غيره … ما براي شما زندگي سالمي آرزومنديم . شاد زي.
سوالات متداول
تعريف خيانت چيست؟
خيانت يكي از ناگوارترين وقايعي است كه يك انسان ميتواند در طول زندگي خود تجربه كند و اين ناگواري به حدي است كه قادر است ساير جنبه هاي زندگي زناشويي و همچنين زندگي فردي فرد را تحت تاثير قرار دهد تعريف خيانت مي تواند به اين ترتيب باشد كه يك فرد نسبت به تعهدات زندگي خود نقض عهد كند. حال اين تعهدات چيست .۱روابط جنسي۲روابط عاطفي۳روابط شراكت خانوادگي
تاثير خيانت بر افراد چيست؟
خيانت اولين چيزي كه تخريب ميكند اعتماد است. اهميتي ندارد خيانت در چه روابطي رخ داده باشد. خيانت ميتواند در روابط دوستي، خانوادگي، زناشويي و ساير روابط اتفاق بيفتد. اما نكته اي كه در تمامي اين خيانت ها مشترك است. مفهومي است كه شكسته ميشود. بله اعتماد ! اين مفهوم به حدي مهم است كه با پاره شدن دانه هاي آن شيرازه ي رابطه ممكن است به كلي از هم بگسلد.
درمان خيانت چيست؟
درمان خيانت به فاكتور هاي مهمي بستگي دارد، مانند: ۱انگيزه افراد براي بهبود رابطه ۲درك صدمه وارد شده از طرف خيانت كنند۳ پيوند هاي روابط عاطفي قبلي ۴تلاش براي ايجاد اعتماد۵ ساير جنبه هاي خارج از رابطه مانند فرزندان و خانواده و ديد فرهنگي نسبت به متاركه
فردي كه خيانت ميكند بهترين كاري كه ميتواند انجام دهد چيست؟
بهترين كاري كه فردي كه خيانت كرده ميتواند انجام دهد اين است كه حداقل به پنهان كاري روي نياورد و مسئوليت كار خود را برعهده بگيرد. در مراحل بعدي بايد به فردي كه خيانت كرده تضمين دهد كه رتار خيانت آميزش تكرار نخواهد شد. خود نيز بايد تلاش كند كه از خيانت بعدي پيشگيري كند.
آيا خيانت همسر قابل درمان است؟
اينكه يك رابطه شانس حيات مجدد دارد بستگي به انگيزه خود افراد دارد نميتوان به اين سوال يك جواب كلي داد. ولي در مجموع زماني ميتوان براي يك رابطه بازگشت را متصور شد كه اعتماد را هر دو سوي رابطه براي ساختنش تلاش كنند. از طرفي اعتماد به نفس فرد صدمه ديده ترميم شود. فردي خيانت ميكند بايد بداند اولين چيزي كه در همسرش تخريب كرده اعتماد به نفس اوست. پس سعي كنيد به همسر خود توضيح دهيد كه در اين خيانتي كه اتفاق افتاده بي گناه است. بنابراين مسئوليت كار را خيانتكار بايد بپذيرد تا شانسي براي ادامه رابطه وجود داشته باشد.
خدمات مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
لطفا براي كسب اطلاعات بيشتر ساير مقالات متخصصان مركز مشاوره آويژه را مطالعه نماييد .
در اين راستا مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه خدمات متنوعي را در زمينه مشاوره خيانت به شما هم ميهنان عزيز ارائه ميدهد .
منبع: Counselor Online | Chat, Video, and Phone Therapy
براي مشاوره در زمينه مشاوره تلفني خيانت
از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه از سراسر كشور
با 09353000102 تماس بگيريد
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب
حتي ايام تعطيلمنبع: سايت مشاوره تلفني روانشناسي و تحصيلي آويژهمشاوره خيانت و ازدواج و كودك و افسردگي
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۱۰ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۱:۲۶:۲۲ توسط:آويژه فن موضوع:
نظرات (0)
همانطور كه بايد بدانيد ورودي گوگل تاثيري بيش از 70 درصد در ارتقا و پيشرفت سئو و افزايش رتبه وب سايت مي گذارد.
حتي اگر سايت شما سئو مناسبي نداشته باشد، اما ورودي هاي آن منظم و دقيق باشد مي تواند جايگاه خوبي را در نتايج كسب كند. !
يكي از مهم ترين فاكتور هاي سئو و افزايش رتبه سايت، بالا رفتن تعداد ورودي هاي گوگل به صورت كاملا طبيعي است.
يكي ديگر از عوامل مهمي كه در كيفيت ورودي گوگل دريافتي وجود دارد كليك كردن كاربر در سايت بعد از ورود به سايت است.
كليك صورت گرفته براي سايت بسيار مفيد است كه باعث هدايت به صفحه اي ديگر از وب سايت شود. اين فرايند علاوه بر امتياز مثبت براي سايت به معناي سئو اصولي و صحيح ورودي گوگل مي باشد.
چرا ورودي گوگل هدفمند :
ورودي گوگل به كسب كار شما اعتبار مي بخشد تا بتوانيد با كلمه كليدي مربوط به تخصص و خدمات خود، بيشتر ديده شويد و در طولاني مدت كليك بيشتر و در نتيجه منجر به فروش عالي و درخشش سايت در نتايج در ميان رقبا، باعث افزايش نرخ ctr سايت مي شود.
هوش مصنوعي گوگل بر اين باور است وقتي سايتي ورودي گوگل دارد و مثلا در 10 نتيجه اول، كاربران زيادي بر روي آن كليك مي كنند بايد سايت جذابي و مفيدي باشد اين فرايند به مرور زمان رتبه سايت را بر روي آن كلمه كليدي افزايش مي دهد .
افزايش رتبه ي كلمات كليدي سايت
ارتقا رتبه الكسا
افزايش ميزان طبيعي بودن وب سايت شما در گوگل
كسب رتبه هاي برتر گوگل در كوتاه ترين زمان ممكن
سرعت ايندكس شدن صفحات سايت
افزايش Page Authority
افزايش Domain Authority
افزايش rank moz
ديگر تاثيرات ورودي گوگل زماندار "۸۰ و "۱۵۰ و "۲۰۰ و "۲۵۰ ثانيه اي :
بازدهي بالا و ماندگار اين روش
بالا بردن ترافيك هدفمند سايت
بالا بردن رتبه سايت در سرچ گوگل
زمان ماندگاري بيشتر كاربر در سايت
كاهش طبيعي رتبه الكسا و افزايش اعتبار سايت
ارتقا فوري Bounce Rate الكسا
ارتقا فوري Daily Pageviews per Visitor الكسا
ارتقا فوري Daily Time on Site الكسا
بيشتر افراد اولين قدمي كه براي آناليز و رتبه سنجي يك وب سايت در نظر ميگيرند بررسي رتبه الكسا آن سايت است. اين شيوه ي صحيحي است، چون ورودي هاي گوگل اين توانايي را دارند كه نمودار ورودي سايت ها را در الكسا به ميزان قابل توجهي در كمترين زمان ممكن افزايش دهند. ۹۰ درصد وبمستران از سرويس هاي ورودي گوگل براي طبيعي جلوه دادن رتبه الكسا وب سايت خود كمك مي گيرند.
با سفارش ورودي گوگل در شيك رنك مي توانيد بازديد هاي بسيار با كيفيتي براي سايت خود ايجاد نماييد، اين فرايند تاثير بسيار مثبتي در افزايش جايگاه سايت شما در گوگل خواهد داشت.
همين امروز با سرويس هاي ورودي گوگل شيك رنك شروع كنيد .
لينك سفارش : https://www.chicrank.com/google.php
منبع
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۸ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۹:۰۵:۱۸ توسط:آويژه فن موضوع:
نظرات (0)
به نقل از مركز مشاوره آويژه:|۵٫۰
۰۱
مشاوره وسواس امروزه به يكي از مهم ترين خدمات بهداشت روان در جامعه تبديل شده است. اين به خاطر اين است كه شيوع اختلال وسواس در جامعه تا ۲ درصد نيز برآورد شده است. با توجه به يافته هاي سازمان جهاني بهداشت وسواس فكري و عملي به عنوان دهمين علت ناتواني افراد در زمينه هاي اجتماعي، اقتصادي و تحصيلي برآورد شده است. در نتيجه اين اختلال كيفيت زندگي افراد را كاهش مي دهد. يكي از اهداف مشاوره وسواس بالا بردن كيفيت زندگي از طريق درمان اختلال وسواس است. اختلال وسواس جبري تا پيش از دهه ۷۰ ميلادي، بيماري اي قلمداد ميشد كه نسبت به درمان مقاوم است. اما با توجه به پژوهش هايي كه اخيرا انجام شده است؛ روش هاي موثري براي درمان وسواس تعبيه شده است. از جمله اين درمان ها شامل :
درمان مواجهه و بازداري از پاسخ
درمان رفتاري – شناختي
درمان هاي فراشناختي
چالش هاي اين درمان ها مي تواند در دسترس بودن مشاوره روانشناسي براي بيمار باشد.
مشاوره وسواس جبري براي بيماران مبتلا به اين اختلال مزمن
مشاوره وسواس جبري از اين جهت مهم است كه اختلال وسواس يك بيماري مزمن و ناتوان كننده است و در بيشتر موارد كاركردهاي شناختي، شغلي و خانوادگي فرد مختل مي شود. بايد بدانيد اين بيماري بعد از ترس، وابستگي به مواد و اختلال افسردگي شايع ترين تشخيص هاي بيماري روانپزشكي را به خود اختصاص داده است. فرضيه درمان اختلال وسواس اين است كه افكار وسواسي با اضطراب و استرس پيوند خورده اند و پيوند آنها ناشي از شرطي سازي است. پس در مشاوره وسواس فكري جبري ميبايست اين شرطي سازي خاموش شود و افراد براي كاهش استرس و اضطراب خود از اعمال وسواسي مانند شستشو و وارسي جلوگيري به عمل آيد.
نتايج پژوهش ها نشان داده است كه روش مواجهه سازي افراد با محرك هاي اضطراب زا و همچنين جلوگيري از پاسخ به افكار وسواسي موثر بوده است. در پژوهش هاي اين نوع روش درماني بهبود قابل ملاحظه اي در بيماران مبتلا به اين اختلال حاصل شده است.
بيشتر بخوانيد: مشاوره تلفني وسواس
مشاوه وسواس فكري عملي
مشاوره وسواس فكري و عملي اختلالات مربوط به اين بيماري را بايد به دقت بررسي كند. بيماري وسواس شامل اختلالات مختلفي مي باشد كه مشاوره وسواس فكري و عملي نسبت به تشخيص افتراقي آنها بايد بسيار دقيق عمل كند زيرا نشانه هاي اين اختلالات، همچنين نحوه درمان آنها با يكديگر تفاوت بسياري دارد. هنگام مراجعه به مشاوره خانواده با دقت تمامي شكايات خود از بيماري را به طور كامل شرح دهيد تا او بتواند تشخيص درستي ارائه دهد.
اختلالات وسواس شامل اختلال:
اختلال وسواس فكري عملي
اختلال بد شكلي بدن
اختلال ذخيره كردن
اختلال مو كني
اختلال پوست كني
اختلال وسواس فكري عملي ناشي از مصرف دارو و مواد
اختلال وسواس فكري عملي ناشي از بيماري هاي جسماني
مشاوره وسواس فكري و وسواس هاي عملي
در مشاوره وسواس فكري و وسواس هاي عملي نخست بايد نشانه هاي اين اختلال را تعريف كرد. وسواس هاي فكري شامل فكرهايي هستند كه به صورت مداوم و مستمر افراد آنها را تجربه مي كنند. تصوراتي كه به صورت عودكننده و مزاحم به افراد هجوم مي آورند باعث ناراحتي باليني بسياري براي اين افراد مي شوند. از سويي ديگر وسواس هاي عملي شامل رفتارهايي مي باشد كه فرد احساس مي كند ميبايست در پاسخ به وسواس هاي فكري خود اين رفتارها را با نظم خاصي به انجام برساند. البته در انجام اين اعمال حس اختياري ندارد و باور دارد كه وادار به انجام آنها مي شود و در صوتي كه آنها را انجام ندهد اين احساس به او دست مي دهد كه اتفاق بدي رخ خواهد داد و در نتيجه استرس و اضطراب قابل ملاحظه اي را تجربه خواهد كرد.
اصولا وسواس هاي فكري و عملي ديگر رفتارهاي عودكننده اي هستند كه بيشتر متمركز بر جسم افراد است مانند وسواس مو كني و پوست كني. نكته اي كه در اينجا قابل ذكر است اين است كه افراد مبتلا به اين اختلال حس مي كنند تلاش هاي مكرر آنها براي كاهش دادن يا متوقف كردن اين رفتارهاي تكراري بي نتيجه است.
بيشتر بخوانيد: علت وسواس فكري چيست؟
مشاوره وسواس اختلال بد شكلي بدن
مشاوره اختلالات بد شكلي بدن بر ملاك هاي تشخيصي اين اختلال تاكيد دارند. ملاك هاي تشخيصي اي كه در مشاوره اختلال بد شكلي بدن بر آن تاكيد مي شود شامل موارد زير است:
مشغوليت ذهني يك فرد نسبت به يك يا چند نقص يا عيب هايي كه آنها حس مي كنند در بدن شان وجود دارد البته اين نقطه ضعف ها براي ديگران مشهود نيست يا بسيار جزئي هستند.
در طول دوره بيماري اختلال وسواس بد شكلي بدن افراد رفتارهاي مكرر گوناگوني را انجام مي دهند مانند اينكه روبروي آينه مي ايستند و بدن خود را وارسي مي كند. آرايش براي اين افراد بيش از حد است، پوست خود را مي كند و … . اعمال ذهني اين اختلال شامل قياس كردن ظاهر خودش با ظاهر ديگران و اين فكر در پاسخ به استرس هايي است كه فرد درباره ظاهر خود دارد.
اختلال بد شكلي بدن، ناراحتي و اختلال قابل توجهي در عملكردهاي شغلي خانوادگي و تحصيلي و ديگر عملكردهاي فرد ايجاد مي كند.
اين اختلال ذهني با نگراني هايي كه فرد در مورد افزايش وزن دارد كه در مورد اختلال خوردن نمود پيدا مي كند؛ متفاوت است.
مشاوره وسواس اختلال ذخيره كردن
مشاوره وسواس اختلال ذخيره كردن ملاك هاي تشخيصي اي را مدنظر بايد بگيرد شامل موارد زير:
مشكل اين افراد در اختلال ذخيره كردن اين است كه به طور مداوم اموال و اشيايي كه حتي ارزشي ندارند را دور نمي اندازند و يا دل كندن از آنها براي اين افراد بسيار مشكل است.
اين افراد فكر مي كنند اگر اين اشيا را دور بيندازند، ناراحتي زيادي را تجربه خواهند كرد.
افرادي كه اختلال ذخيره كردن را دارند باعث مي شود كه مكان زندگي آنها متراكم از اشياء بي ارزش مي شود و به صورت قابل ملاحظه اي مكان زندگي آنها شلخته و بهم ريخته است.
ذخيره كردن اين اموال بي ارزش باعث اختلال قابل توجهي در عملكردهاي اجتماعي – شغلي يا ساير عملكردهاي فرد مي شود.
اختلال ذخيره كردن، اصولا ناشي از بيماري جسماني مانند صدمه مغزي نيست.
بيشتر بخوانيد: اختلال وسواس شديد چه علائمي دارد؟
مشاوره وسواس اختلال مو كني
ملاك هاي تشخيصي مشاوره وسواس اختلال مو كني شامل موارد زير است:
مو كني به صورت مكرر در افراد انجام مي شود كه نتيجه اين كار بي مويي كلي يا جزئي اعضاي بدن است.
اين افراد مكررا براي كاهش دادن و متوقف كردن كندن موي خود تلاش مي كنند.
رفتار مو كني قطعا بايد اختلال قابل توجهي در عملكردهاي مهم فرد ايجاد كند.
مو كني مي تواند در هر ناحيه اي از بدن كه مو رشد مي كند اتفاق بيفتد. مهم ترين قسمت هايي از بدن كه اختلال مو كني در آن روي مي دهد؛ كاسه سر، ابروها و پلك ها مي باشد.
مشاوره وسواس اختلال پوست كني
ملاك هاي تشخيصي مشاوره وسواس اختلال پوست كني شامل موارد زير است:
كندن پوست به صورت پيش رونده به صدماتي به قسمت هاي مختلف پوست منجر مي شود.
افراد مكررا براي كاهش رفتارهاي اين اختلال تلاش مي كنند.
پوست كني، ناراحتي قابل ملاحظه اي در عملكردهاي مهم فرد ايجاد مي كنند.
در مشاوره وسواس اختلال پوست كني بايد به اين نكته توجه كرد رايج ترين نواحي كه افراد پوست خود را مي كنند شامل صورت، دست ها و بازوها است. اين افراد ممكن است حتي ناخن هاي خود را بكنند و ممكن است براي اين كار از وسايلي مانند موچين، سوزن يا قيچي و اشياي ديگر استفاده كنند. ضايعات پوستي در اين افراد به خوبي قابل مشاهده است. البته اين افراد سعي مي كنند اين صدمات كه به پوست خود وارد آورده اند را پنهان كنند.
بيشتر بخوانيد: راه هاي درمان وسواس شستشو چيست؟
مشاوره وسواس اختلال وسواس فكري عملي ناشي از مصرف دارو و مواد
ملاك هاي تشخيصي اي كه در مشاوره اختلال وسواس فكري عملي ناشي از مصرف دارو و مواد بايد در نظر گرفته شود شامل موارد زير است:
در وسواس هاي ناشي از مصرف دارو يا سوء مصرف مواد افراد ممكن است به وسواس هاي فكري، وسواس هاي عملي، وسواس پوست كني، وسواس پوست كني يا ساير رفتارهاي تكراري روي بياورند.
ممكن است نشانه هاي وسواس در طول دوره مصرف مواد يا ترك آن يا پس از قرار گرفتن در معرض آن ايجاد شوند.
اين اختلال تا حد قابل ملاحظه اي در عملكردهاي شغلي، تحصيلي و موارد ديگر مشكلاتي ايجاد مي كند.
نشانه هاي اختلال وسواس در اين مورد بايد در مدت سوء مصرف مواد يا ترك مواد يا به سرعت پس از قرار گرفتن در معرض دارو يا مواد ايجاد شوند.
بيشتر بخوانيد: وسواس احساس گناه چيست؟
سوالات متداول
شيوع همزمان اختلالات وسواسي با ساير اختلالات روانپزشكي چگونه است؟
در زمينه همزماني اختلال وسواس با ساير اختلالات بايد گفت كه تقريبا ۷۵ درصد افراد مبتلا به وسواس از اختلالات خلقي و اضطرابي رنج مي برند. رايج ترين اختلال همزماني كه افراد داراي وسواس تجربه مي كنند؛ اختلال افسردگي اساسي است. بيش از ۵۰ درصد افرادي كه اختلال وسواس دارند، داراي افسردگي هستند.
اختلال وسواس فكري و عملي چگونه است؟
شايد براي شما باور اين قضيه سخت باشد ولي آنچه كه در مشاوره اختلال وسواس فكري عملي مشاهده شده است حاكي از اين است كه رفتارهاي وسواسي به صورت ناخواسته روي مي دهند و اين رفتارها براي خود فرد بسيار ناراحت كننده است. در نتيجه فرد هيچ لذتي از آن نميبرد.
افراد مبتلا به وسواس چه ويژگي هاي خلقي اي دارند؟
اكثر افرادي كه داراي اختلال وسواس هستند در تصميم گيري مردد هستند. دودلي ويژگي برجسته اين افراد است و همچنين نزديكان درجه يك آنها اغلب افراد وسواسي هستند. افراد مبتلا به اختلال وسواس گذشته اي آسيب زا و استرس زا را پشت سر گذاشته اند.
آگاهي افراد وسواسي نسبت به بيماري شان به چه ميزان است؟
در مشاوره وسواس ما با ۳ گروه از افراد روبه رو هستيم. ۱- افرادي كه نسبت به بيماري شان بينش خوبي دارند. اين افراد قادر به تشخيص اين هستند كه باورهاي آنها در مورد اختلال وسواس فكري قطعا يا احتمالا درست نيستند. ۲- افرادي كه در مورد اختلال وسواس شان بينش ضعيفي دارند. اين افراد فكر مي كنند عقايدشان در مورد وسواس فكري و عملي احتمالا درست و باورپذير است. ۳- افراد فاقد بينش و عقايد هذياني: اين افراد به صورت قطعي به اين نتجه رسيده اند كه باورهايشان در مورد وسواس هايشان كاملا صحيح است.
محتواي افكار وسواسي چيست؟
محتواي افكار وسواسي شامل ترس از آلودگي، انجام تكراري رفتارهاي نظافتي، منظم كردن، شمردن، افكار مربوط به تقارن، افكار ممنوعه و تابوهاي جنسي، ترس از بيمار شدن، ترس از صدمه زدن به ديگران و وارسي كردن بدن.
خدمات تلفني و آنلاين مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
هدف مركز مشاوره و روانشناسي آويژه از ارائه اطلاعات لازم در زمينه مشكلات رواني، افزايش آگاهي شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود كيفيت زندگي خود، گامي مهم برداريد. لطفا براي كسب اطلاعات بيشتر ساير مقالات متخصصان مركز مشاوره آويژه را مطالعه نماييد .
در اين راستا مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه خدمات متنوعي را در زمينه مشاوره وسواس به شما هم ميهنان عزيز ارائه ميدهد.
منبع:Lifelines Counseling Services
براي مشاوره در زمينه خدمات مشاوره وسواس چيست؟
از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه از سراسر كشور
با 09353000102 تماس بگيريد
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب
حتي ايام تعطيلمنبع: سايت مشاوره تلفني روانشناسي و تحصيلي آويژهمشاوره خيانت و ازدواج و كودك و افسردگي
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۸ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۲:۰۱:۲۴ توسط:آويژه فن موضوع:
نظرات (0)
به نقل از مركز مشاوره آويژه:|۵٫۰
۰۱
پرخاشگري كودك ۳ساله چگونه شناسايي ميشود ؟ پرخاشگري كودك ۳ساله چگونه درمان ميشود و كمتر و كمتر ميشود ؟ اينها سوالاتي است كه والدين درمورد بروز پرخاشگري كودك در اين سنين در ذهن دارند . قطعا بهترين تشخيص و درمان توسط يك متخصص باليني كودك انجام ميپذيرد . برخي از والدين با تكيه بر دانش اندك و گاها اشتباه خود پرخاشگري كودك ۳ساله را قضاوت ميكنند و برعكس باعث ضربه و آسيب در او ميشوند . مشاوره تربيت كودك توسط مصاحبه هاي استاندارد مشخص ميكند كه آيا علايم باليني كه كودك از خود بروز ميدهد ، شامل پرخاشگري كودك ۳ساله ميشود يا خير؟ مشاوره كودك همچنين بعد از تشخيص بيمار را رها نميكند بلكه با در پيش گرفتن راه هاي درماني متناسب با شخصيت فرد پرخاشگري كودك ۳ساله را درمان مي كند .
بيشتر بخوانيد: راه هاي كنترل خشم كودكان چيست ؟
درمان پرخاشگري كودك ۳ساله
درمان پرخاشگري كودك ۳ساله مستلزم رعايت يك سري نكات مهم است كه در كنار نكاتي كه روانشناسي كودك به والدين كودك پرخاشگر گوش زد ميكند كه بايد به آنها توجه شود .در ادامه به تعدادي از اين نكات اشاره ميكنيم :
براي درمان پرخاشگري كودك ۳ساله خود حتما آرامش خودتان را حفظ كنيد . كودكان در سن سه سالگي به نوعي احساس نياز به استقلال طلبي ميرسند . در اين هنگام آرامش شما با اين كه ممكن است از دست آنها عصباني باشيد به الگوي مناسبي از شخصيت پرخاشگر براي كودك خود تبديل ميشويد .
براي درمان پرخاشگري كودك ۳ساله تقويت رفتارهاي مناسب او نيز ميتواند كمك شاياني به او بكند . هر رفتار خوب او در جهت حل پرخاشگري ميتواند با يك تشويق همراه شود .
در مشاوره تربيت كودك براي اينكه درمان پرخاشگري كودك ۳ساله بهتر پيش برود حتما براي رفتار هاي پرخاشگرانه او جريمه در نظر بگيريد . مثلا اگر او كودكان ديگر را كتك زد حتما او را از چيزي كه دوست دارد مثلا براي چند ساعت محروم كنيد .
بهترين روش برخورد با پرخاشگري كودك ۳ساله
بهترين روش برخورد با پرخاشگري كودك ۳ساله ميتواند بنا به شخصيت كودك متفاوت باشد . به گفته روانشناسان كودك با آرامش صحبت كردن با كودكان پرخاشگر بعد از فرو نشاندن خشم آنها ميتواند بهترين روش برخورد با پرخاشگري كودك ۳ساله باشد . اگر با پرخاشگري كودك خود با عصبانيت و تندي برخورد كنيد او مي آموزد كه يكي از راه هاي برخورد با اطرافيان كه انسان را به مقصد و منظور خود ميرساند همين است كه از تندي و خشونت در برخورد با ساير افراد محيط پيرامون استفاده شود . شايد پايداري در تربيت در نظر گرفته شده براي كودك نيز بتواند بهترين روش برخورد با پرخاشگري كودك ۳ساله باشد . حتي اگر در جمع حضور داشتيد و اين نوع رفتارها را از فرزند خود ديديد به هيچوجه از سياستي كه براي برخورد با او در نظر گرفته ايد كوتاه نياييد .
بيشتر بخوانيد: علت لجبازي كودك ۷ ساله چيست ؟
راههاي كاهش پرخاشگري كودك ۳ساله
راههاي كاهش پرخاشگري كودك ۳ساله ميتواند بنا به دلايل به وجود آمدن اين مورد در كودك متفاوت و متنوع باشد اما به چند مورد از راههاي كاهش پرخاشگري كودك ۳ساله اشاره ميكنيم .
به صورت كودك در حال پرخاشگري آب بزنيد ،آب به صورت ذاتي آرامش بخش ميباشد اين كار بسيار در آرام تر شدن كودك موثر است .
يك موسيقي مناسب در آن لحظه نيز ميتواند كارساز باشد . در لحظه عصبانت كودك يك موسيقي شاد و كودكانه حتما توصيه ميشود
حتما بخاطر داشته باشيد كه نفس عميق كشيدن كودك ميتواند بسيار كارساز و تأثير گذار باشد .
تحريك حس بويايي كودك از ديگر راهكارهاي مناسب براي آرام كردن كودك است . مثلا يك گل زيبا و خوشبو را به كودك بدهيد تا بو كند .
از ديگر پيشنهادات موثر براي اين لحظات آموزش اين موضوع است كه كودك حتما براي بيان احساسات خود يك نقاشي بكشد . حداقل سود اين موضوع اين است كه حرص و غضب كودك از طريق كشيدن نقاشي كاملا تخليه ميشود .
بيشتر بخوانيد: روش هاي تربيت كودك نافرمان چيست؟
علت پرخاشگري كودك ۳ساله
علت پرخاشگري كودك ۳ساله ميتوان از جهت هاي متفاوت و مختلفي مورد توجه و بررسي قرار داد . ابتدا به چند مورد از اين علتها اشاره ميكنيم و بعد در ادامه به توصيف و توضيح آنها ميپردازيم :
تجاوز به مالكيت كودكان ميتواند از جمله مهمترين علل پرخاش كودك باشد . مثلا كودك ديگري دفتر نقاشي اش را بدون اجازه برميدارد .
آزار دادن كلامي كودكان توسط ديگران از جمله عوامل به وجود آورنده علائم پرخاشگري در آنها ميباشد .
اگر كودك مورد حمله جسمي قرار بگيرد نيز به احتمال زياد رفتار هاي همراه با پرخاش را از خود بروز ميدهد .
اجبار به انجام كار يا كارهايي كه كودك به آن علاقه ندارد ميتواند علت پرخاشگري كودك ۳ساله باشد . كودك در آن سن به شدت علاقمند به استقلال طلبي و خودمختاري ميباشد بنابراين هيچگاه نبايد او را در آن دوره سني مجبور به كاري كرد .
محيط رواني خانواده باعث پرخاشگري كودك
گاهي اوقات خانواده ها از اين موضوع غافل ميشوند كه محيط خانه و خانواده تا اندازه زيادي در شكل گيري رفتارهاي كودكان موثر است . در برخي از خانواده ها كه افراد در آن دائما با يكديگر با پرخاش و تندي ارتباط ميگيرند ، احتمال بروز اينگونه رفتار ها در كودكان بسيار بيشتر است . براي مثال تصور كنيد كه كودك ناظر اين مورد و مسئله ميباشد كه پدر او دائم با مادر او دعوا ميكند و با پرخاشگري مطالبات خود را ابراز ميكند . مادر هم براي اينكه پدر از پرخاشگري خود در آن لحظه دست بردارد هر چيزي كه او ميگويد را قبول ميكند . كودك در اين شرايط پرخاشگري و خشونت را به عنوان يك ابزار قدرتمند براي رسيدن به خواسته ها و نيازها شناسايي ميكند . بنابراين والدين حتما بايد توجه كنند كه در محيطي كه كودكي زندگي ميكند خيلي بايد مراقب رفتار و كردار خود باشند .
بيشتر بخوانيد: راهكارهاي درمان كودكان لجباز چيست ؟
شكسته شدن حريم مالكيت كودكان موثر در پرخاشگري آنان
والدين حتما بايد به خاطر داشته باشند كه شكسته شدن حرييم مالكيت ميتواند بر پرخاشگري (violence) كودك بيفزايد . براي مثال اگر وسايل كودك را بي اجازه او برداريم يا اينكه اجازه بدهيم افراد ديگر اين كار را انجام دهند احتمالا مقدمات اين كار را فراهم كرده ايم . برخي از پدر و مادر ها تصور ميكنند كه كودكان بخاطر سن پايين درك درستي از مفهوم مالكيت ندارند در حالي كه اين تعبير به كلي اشتباه است . حتما براي جلوگيري از بروز پرخاش در كودكان به ابزار و وسايل كه در مالكيت آنها است بدون اجازه دست نزنيد .
حمله هاي كلامي و غير كلامي
همانطور كه در بالا اشاره شد حمله هاي كلامي و غير كلامي ميتواند زمينه بروز پرخاشگري كودك ۳ساله را به وجود بياورد و براي آينده او مشكل ساز شود . حالا به چند نكته كه والدين بايد حتما در اين مورد رعايت كنند اشاره ميكنيم :
از توهين به كودكان مخصوصا در جمع به شدت خود داري كنيد . اين مورد به شدت احتمال پرخاشگري كودك را بالا ميبرد .
از تحقير كردن زباني كودك بايد پرهيز شود چون تحقير از عوامل اصلي نهادينه شدن اين آسيب در كودك ميباشد .
تنبيه بدني نيز از جمله مواردي است كه در برخي از فرهنگ ها كاملا طبيعي است در صورتي كه تنبيه بدني ميتواند كاملا پرخاش را در كودك نهادينه كند . كودك با تنبيه بدني مي آموزد پرخاشگري ميتواند ابزاري باشد براي رسيدن اهداف و خواسته هاي او.
بيشتر بخوانيد: درمان كودك پرخاشگر چطور است؟
سوالات متداول
آيا كودك ۳ساله بيشتر پرخاشگري ميكند ؟
كودك از ۳سالگي متوجه مفهومي به نام استقلال طلبي ميشود و اين آگاهي ميتواند باعث بروز رفتاري مثل استقلال طلبي بشود . اما أين كه چه زماني بيشتر پرخاشگري كند بستگي به خيلي از موارد و مسائل دارد و سن نميتواند به تنهايي باعث بيشتر اتفاق افتادن آن شود .
چه موقع عصبانيت كودك خود را جدي بگيريم ؟
زماني كه عصبانت كودك ما به طور غير عادي ادامه پيدا كند يا اينكه زندگي او را از حالت عادي خارج كند ما بايد حساسيت بيشتري را در اين مورد بروز دهيم .
بهترين روش تربيت كودك ۳ساله پرخاشگر چيست ؟
شايد بهترين روش تربيت كودك در اين سن استفاده از تنبيه و تشويق متناسب با سن او باشد
خدمات تلفني و آنلاين مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
هدف مركز مشاوره و روانشناسي آويژه از ارائه اطلاعات لازم در زمينه مشكلات رواني، افزايش آگاهي شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود كيفيت زندگي خود، گامي مهم برداريد. لطفا براي كسب اطلاعات بيشتر ساير مقالات متخصصان مركز مشاوره آويژه را مطالعه نماييد .
در اين راستا مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه خدمات متنوعي را در زمينه مشاوره كودك به شما هم ميهنان عزيز ارائه ميدهد.
منبع: Aggression in children: Why it happens and what to do …
براي مشاوره در زمينه چگونه پرخاشگري كودك ۳ساله را كنترل كنيم؟
از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه از سراسر كشور
با 09353000102 تماس بگيريد
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب
حتي ايام تعطيلمنبع: سايت مشاوره تلفني روانشناسي و تحصيلي آويژهمشاوره خيانت و ازدواج و كودك و افسردگي
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۸ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۱:۵۷:۴۸ توسط:آويژه فن موضوع:
نظرات (0)
به نقل از مركز مشاوره آويژه:|۵٫۰
۰۱
شناخت مردان بيشتر از راه تعامل با آنها امكان پذير است. اما بايد دانست كه مردان نيز همگي شبيه به هم نيستند كه بگوييم براي شناخت مردان چند راه مطمئن وجود دارد. از نظر مشاوره روانشناسي شناخت مردان ار نظر شخصيتي نسبت به يكديگر متفاوت هستند. پس بايد آنها در چاچوب شخصيتي خودشان بررسي كنيم تا بتوانيم بدون پيش داوري به درك درستي از ويژگي هاي اخلاقي و شخصيتي آنها دست يابيم. با اين وجود ميتوان با قطعيت گفت كه مردان اصولا در رفتار با همسر، فرزندان، والدين، همكاران و دوستان از يك الگوي ثابت پيروي ميكنند. شما با شناخت اين الگوي مرد خود ميتوانيد حدس بزنيد رفتار او در موقعيت هاي ديگر چگونه خواهد بود. البته نبايد از اين نكته غافل شده كه شناخت مردان نيز مانند هر شناختي نيازمند زمان است.
شناخت مردان چگونه از طرف ديگران برداشت ميشود؟
بايد گفت اغلب افراد، مردان را با ويژگي هاي مادي مورد داوري قرار ميدهند و شايد معيار هاي اخلاقي در درجه دوم اهميت باشند. اما بايد توجه كنيم كه معيار دستاورد هاي مادي يك مرد براي شناخت مردان كافي نيست. يك فرد را بايد با شناخت تمامي ابعاد شخصيتي مورد داوري قرار دارد. مانند ابعاد رفتاري، اخلاقي، خانوادگي، اجتماعي، شغلي و تحصيلي. با نگاهي جامع به تمامي اين فاكتور ها ميتوان به شناخت صحيح و جامعي از يك مرد دست يافت.
بيشتر بخوانيد: با جدا كردن بستر خواب همسرم چه كنم؟
شناخت مردان از طريق نحوه برخورد آنها با اطرافيان
شناخت مردان از طريق نحوه برخورد آنها با اطرافيان بهترين راه شناخت شخصيت آنهاست. زماني شما با يك آقا آشنا ميشويد و در حين تعامل با او متوجه ميشويد كه با اطرافيان خود به خوبي صحبت نميكند و دائما آنها را تحقير ميكند. در اينجا بايد بدانيد كه شايد كنايه هاي نيش دار براي اين آقا جزئي از كاركرد هاي رفتاري خودش باشد كه بدون شك آن راهكار معيوب رفتاري را با شما نيز تكرا خواهد شد. خب شايد اين سوال براي شما پيش بيايد از كجا متوجه شويم اين موقعيتي كه به طور مثال ذكر كرديم، كه كسي را مورد تحقير و يا تمسخر قرار داد! موقتي نباشد؟ جواب سوال ساده است.
هر چه اين رفتار در موقعيت هاي بيشتري نمود پيدا كند و با افراد بيشتري تكرار شود مطمئنا اين رفتار ثبات بيشتري دارد و پيش بيني ميشود كه با شما نيز همينگونه رفتار كند. اصولا نوع تعامل انسانها الگوي با ثباتي دارد.
شناخت مردان از طريق روابط حياتي آنها
يكي ديگر از روشهاي شناخت مردان از طريق روابط حياتي آنهات. ما انسانها يك سري روابط داريم كه شايد بهترين نام براي آنها روابط حياطي است. زيرا ما در اين روابط چيزهايي را طلب ميكنيم كه در خيلي از روابط ديگر وجود نخواهد داشت مانند عشق ، صميميت، پذيرش بدون قيد و شرط و همبستري و ….
بايد توجه كنيم كه اين روابط كه گفتيم حياتي هستند يك عنصر مشترك دارند كه اعتماد نام دارد. در نتيجه اگر مردي را يافتيد كه در اين روابط صداقت ندارند يقينا بدانيد كه صداقت در ساير روابط براي آنها اهميتي ندارد. در اينجا حتما بايد بدانيد كه از اين مردان طلب كردن رواستي ساده انگاري است.
بيشتر بخوانيد: با فحاشي همسر خود چكنيم؟
شناخت مردان از طريق بررسي رفتار آنها در موقعيت هاي تنش دار
يكي از بهترين راه هاي شناخت مردان از طريق موقعيت هايي است كه تنش وجد دارد. حال شايد بپرسيد چرا؟ به اين دليل كه در اين نوع موقعيت ها فرد فرصت كافي براي پوشش دادن و يا درويي ندارد و به طور غريزي رفتار ميكند به همين دليل شايد بهترين زماني است كه پيش خود بگوييم كه حال او خود واقعي خود را به نمايش ميگذارد. براي مثال فرض كنيد كه در كنار او هستيد و يك لحظه به خاطر رانندگي ديگران از كوره در ميرود و رفتاري مشابه ناسزا گفتن يا از كوره در رفتن نشان ميدهد.
اين رفتار را دست كم نگيريد و نگوييد كه آني است و براي همه پيش ميايد. بايد بدانيد اين رفتار، عصبانيت او را نشان ميدهد كه بر روي آن كنترلي ندارد. براي شناخت ببشتر مردان پيشنهاد ميشود به مشاوره خانواده مراجعه كنيد. بايد بدانيد كه حتي اگر در موقعيتي هستيد كه دسترسي به مشاوره قبل از ازدواج نداريد، حتما در انتخاب خود عجله نكنيد و با دقت تصميم بگيريد
بيشتر بخوانيد: چگونه مصرف مشروبات الكلي را ترك كنم؟
چگونه مردان را سريع بشناسيم؟
بيشتر خانم ها ميگويند: اگر بخواهيد مرد را در يك كلمه خلاصه كنيد آن كلمه اقتدار است اقتدار براي مرد خيلي مهم است به همين دليل دراولين آشنايي ميگويد: ((من خودم به اينجا رسيدم، از صفر شروع كردم و هيچكس كمكم نكرد)). اقتدار يك مرد آرزوي ديرينه يك زن است اصلا زنان دوست دارند مردان شان بزرگ باشد به او افتخار كنند و او را همه جا نشان دهند ولي دوست ندارند مردانشان براي آنها رفتار اقتدار آميز انجام دهد. متاسفانه در روابط زناشويي مردان اقتدار خود را سر زنان خالي ميكنند كه همين كار موجب ناراحتي مي شود.
خانم محترم! اگر ميخواهي در گفت وگوها به مرد لذت بدهي اقتدار تزريق كن. فكر نكنيد همين جوري كه خودتان لذت ميبريد طرف مقابل هم لذت ميبرد سعي نكنيد شبيه هم شويد. مردان اول احساس و بعد با عقل خود، احساس خود را تأييد ميكنند يعني عقل، احساسش را تأييد ميكند مثلاً به مردان بگوييد: چرا اين خانم را انتخاب كردي؟
ميگويد: او را ديدم و خوشم آمد. همين، فقط خوشش آمد؟! نه، او را ديدم خوشم آمد خواستگاري رفتم دختر پاك و نجيب و … هست او را انتخاب كردم.
براي شناخت مردان روي منطق آنها حساب كنيد
زن براي شناخت مردان بايد روي عقل مرد سرمايهگذاري كند كه يك گفت وگو جذابي داشته باشند. البته رابطه بين عقل و احساس در تصميم گيري هاي مردان يك رابطه كارمند ريئسي است چون لزوما روسا قرار نيست بيشتر از كارمندان بدانند وكار كنند پس رابطه عقل واحساس در تصميم گيري مردان كم وزيادي بودن اين دو ويژگي در تصميم گيري نيست. يعني نميتوانيم بگوييم در زن احساس زياد و در مرد عقل زياد بلكه رابطه اينگونه است كه چون در مرد عقل بايد تاييد را بكند همانند ريئس يك اداره كه بايد امضاي نهايي را بزند است حالا مي توانيم بگوييم در همه ادارات ريئس بيشتر از كارمند مي فهمد يا بيشتر از كارمند كار مي كند فقط مي توانيم بگوييم رييس جايگاهش بالاتر است و بايد تاييد كند.
بيشتر بخوانيد: دليل حساسيت همسر در دوران نامزدي چيست؟
مثالي براي شناخت مردان در خانواده
براي شما مثال ميزنم:زن مانتويي خريده است اولين چيزي كه به آقا ميگويد:«قشنگ است؟» روي احساس آقا سرمايهگذاري كرد؛ بلافاصله عقل آقا فعال ميشود و ميگويد:«چند خريدي؟» خانم ميگويد: چيكار داري؟ خانم! اقتدار مردت را از بين بردي گفت وگويي كه بايد از آن لذت ميبريد به دعوا ختم شد. در صورتي كه خانم اگر ميگفت:«اين مانتو ۱۰۰۰۰۰ تومان زده بود ولي من ۸۰۰۰۰تومان خريدم.» بلافاصله آقا واكنش نشان ميدهد قشنگ است و به شما ميآيد يا بعضي وقتها تخفيف نگرفتي از شاخصههاي مانتو بگو: رنگش نميرود،كوتاه نميشود و …
ضرورت شناخت مردان
اينجا ممكن است يك سوء تفاهم پيش بياد واغلب خانم ها مي گويند يعني بايد دروغ بگوييم يا نقش بازي كنيم من مي گويم آيا يك زن وقتي مانتو مي خرد در خصوص قيمت آن چانه نميزند در خصوص جنس آن وسواس خاصي ندارد مطمئنا هم چانه مي زند وهم دنبال جنس خوب است پس بايد به جاي اينكه آنگونه كه يك زن لذت مي برد با مرد حرف بزنيم بايد با مرد آنگونه كه او لذت مي برد حرف بزنيم يعني در ابتدا در خصو ص چانه وجنس مانتو برايش بگوييم چرا كه با اين كار بر روي تعقل او كه همان رييسش در تصميم گيري است تمركز كرده ايم دراين صورت است كه هم مرد وهم زن ناخودآگاه واكنشي كه طرف مقابلش لذت مي دهد را صادر مي كنند.
بيشتر بخوانيد: آيا همكاري مرد در كارهاي خانه لازم نيست؟
سوالات متداول
آيا شناخت مردان امكان پذير است؟
بله اگر شناخت با توجه به اطلاعات درست و كامل صورت بگيرد حتما به نتيجه درستي خواهد انجاميد. اصولا در اين زمينه هندوانه در بسته وجود ندارد.
براي شناخت مردان بايد به چه نكاتي توجه كرد؟
براي شناخت درست آقايان حتما بايد تمامي ابعاد شخصيتي و رفتاري مرد مورد توجه قرار بگيرد نه فقط ويژگي هاي مادي.
بهترين را شناخت مردان چيست؟
بهترين راه توجه به ارتباطات و تعلملات حياتي اوست البته شما ميتوانيد از مشاوره خانواده نيز كمك بگيريد.
خدمات تلفني و آنلاين مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
هدف مركز مشاوره و روانشناسي آويژه از ارائه اطلاعات لازم در زمينه مشكلات رواني، افزايش آگاهي شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود كيفيت زندگي خود، گامي مهم برداريد. لطفا براي كسب اطلاعات بيشتر ساير مقالات متخصصان مركز مشاوره آويژه را مطالعه نماييد .
در اين راستا مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه خدمات متنوعي را در زمينه مشاوره خانواده به شما هم ميهنان عزيز ارائه ميدهد.
منبع: How To Know a Guy Is Interested: 10 Tips From A Man!
براي مشاوره در زمينه آيا شناخت مردان ممكن است؟
از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه از سراسر كشور
با 09353000102 تماس بگيريد
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب
حتي ايام تعطيلمنبع: سايت مشاوره تلفني روانشناسي و تحصيلي آويژهمشاوره خيانت و ازدواج و كودك و افسردگي
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۸ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۱۲:۴۱:۵۱ توسط:آويژه فن موضوع:
نظرات (0)
به نقل از مركز مشاوره آويژه:|۵٫۰
۰۱
درمان وسواس شستشو يا (Gemaphobia) كه به معني وحشت از كثيفي ميباشد كه زير نظر مشاوره روانشناسي بايد انجام داد . اين اختلال جزو اختلالهاي وسواس فكري عملي و وسواس هاي قابل درمان طبقهبندي ميشود . در درمان اين بيماري ابتدا از بيمار ميخواهند الويت هايي از آنچه كه بيشتر باعث استرسش ميشود را تهيه كند . سپس درمان وسواس از موردي كه كمترين استرس را به مراجع ميدهد شروع ميكنند . مراجع بايد متوجه شود دست زدن به چيزي كه آلودگي يا كثيفي دارد او را دچار بيماري نميكند . مرحله بعدي خودكنترلي مراجع است ، فرد مبتلا به وسواس شستشو بايد مراقب كارهاي تكراري و تعداد دفعات شستشوي خود باشد . امروزه مشاوره شامل روشهاي رفتاردرماني و شناخت درماني مي باشد . با استفاده از اين روشها وسواس بيمار به بتدريج از بين رفته و فرد به مرور كاملاً بهبود مييابد.
درمان وسواس شستشو در كودكان
درمان وسواس شستشو در كودكان بيشتر از طريق بازي درماني اتفاق مي افتد . كودكان به خاطر حساسيت هايي كه دارند ، ممكن است انواع مختلفي از وسواس را تجربه كنند . گاهي رفتار كودكان جزئي از مراحل رشدي آنها است اما اگررفتارها تكرار شدند بايد مراحل بازي درماني و مراجعه به مشاوره خانواده بطور كامل انجام شود . درمان وسواس شستشو كودك با متد هاي روانشناسي يا تكنيك هاي نقاشي و همچنين استفاده از روش جايزه دادن انجام ميشود . در اين روش ازكودك ميخواهند كه اگر شستن دست هايش را كمتر كند جايزه ميگيرد . در روند بازي درماني هم اضطراب و عواملي كه باعث شروع شدن وسواس در كودك شده را كاهش مي دهند . سرزنش كردن كودك در دوره درمان باعث افزايش اضطراب و همينطور به دنبال آن برگشت اعمال وسواس گونه در كودك مي شود .
بيشتر بخوانيد: علت وسواس فكري چيست؟
درمان وسواس شستشو در نوجوانان
درمان وسواس شستشو در نوجوانان به دليل تغييرات هورموني و عصبي دشوار است . نوجواني همراه با تغييرات خلقي زيادي اتفاق مي افتد و درمان را با كندي همراه ميكند . در دوره نوجواني وسواس شستشو ممكن است شدت بيشتري يابد . زيرا استرس و اضطراب و وسواس فكري رشد بيشتري پيدا ميكند . درمان اختلال وسواس ابتدا به درمان رواني و شناختي استرس مي پردازد . چون نوجوان توانايي بيان افكار و دلايل استرس خود را دارد شركت در جلسات مشاوره تاثير زيادي در درمان وسواس دارد . براي كمك به درمان وسواس شستشو در نوجوانان ميتوان از داروهاي ضد اضطرابي هم كمك گرفت . درمان ديگري كه در مرحله نوجواني ميتوان از آن استفاده كرد درمان مبتني بر پذيرش و كم كردن اعتقاد نوجوان بر انجام دادن عمل وسواسي است . ACT يا تغيير كاركرد افكار ميتواند كمك زيادي به درمان وسواس بكند .
بيشتر بخوانيد: مشاوره تلفني وسواس
درمان وسواس شستشو از نظر روانشناسي
درمان وسواس شستشو از نظر روانشناسي شامل رفتار درماني ، شناخت درماني و جديد ترين روش درمان يعني اثر بخشي درمان مبتني بر پذيرش ميشود . اين روشها در درمان وسواس شستشو در نوجوانان و بزرگسالان مؤثرتر است . يعني بدون اينكه فرد مبتلا را مجبور به مواجهه سازي مستقيم كند تمركز مراجع را از واكنش به افكار كم ميكند . در اين روش فرد تحمل خود را نسبت به واكنش به هيجانات و افكار وسواسي بيشتر ميكند . شرطيسازي از ديگر تكنيكهاي رفتاردرماني است كه براي درمان وسواس شستشو به كار ميرود در اين روش فرد داراي وسواس يك كش به دست خود ميبندد و وقتي ميخواهد به سراغ شستشو برود با كشيده شدن كش به خود يادآوري ميكند كه نبايد اين كاررا كند . تكنيكهاي شناخت درماني براي درمان وسواس شستشو بيشتر به تصحيح افكار بيمار مي پردازد .
بيشتر بخوانيد: اختلال وسواس چيست؟
موثرترين درمان وسواس شستشو
موثرترين درمان وسواس شستشو از بين روشهايي كه تاكنون براي درمان وسواس شستشو به كار برده شده درمان هاي مبتني برا آگاهي و كاهش اضطراب است . موثرترين روش روشي است كه با آن اضطراب ، افسردگي و افكار وسواس گونه در آن كم شوند . در مواردي كه وسواس بسيار شديد باشد از دارودرماني هم در كنار مشاوره استفاده ميشود . اما چيزي كه درمورد اختلال وسواس شستشو ديده شده اين است كه در اغلب موارد فرد مبتلا به وسواس در مورد آلودگي هاي كوچكتر و كم اهميت زودتر به نتيجه ميرسد . اما موارد اضطراب آور تر زمان طولاني را به خود اختصاص ميدهند . رفتاردرماني زماني مؤثر است كه با تمرين هاي فردي براي شخص بيمار همراه باشد . درمان بايد با خود كنترلي همراه شود فرد بيمار موثرترين كسي است كه ميتواند به خودش براي غلبه بر اين بيماري كمك كند .
مرحله نخست درمان وسواس كودكان از طريق ACT
درمان وسواس شستشو در كودكان معمولا از طريق بازي درماني اتفاق مي افتد . مشاوره اختلال وسواس ابتدا بايد والدين را نسبت به مراحل درمان آگاه كند تا در مراحل درمان واكنش هاي درستي به رفتار كودك نشان دهند . در جلسات ابتدايي از والدين ميخواهيم واكنش خود را نسبت به رفتار وسواسي كودك بيان كنند . بعد به آنها كمك ميكنيم واكنش هاي خود را اصلاح كنند . معمولا والدين براي اينكه كودك را از عملي باز دارند سر او داد ميزنند و كودك را بيشتر دچار اضطراب ميكنند . كودك راهي براي تخليه اضطراب خود ندارد درنتيجه رفتارهاي وسواس گونه خود را بيشتر تكرار ميكند . موثرترين درمان وسواس شستشو آگاهي نسبت به ذهن يا Mindfulness است . از والدين ميخواهيم در برابر رفتار كودك واكنش نشان ندهند و كارهايي را براي ايجاد احساس ارزشمندي در كودك و كاهش اضطراب انجام دهند .
بيشتر بخوانيد: وسواس فكري و عملي چيست؟
چگونه كودك را براي مقابله با وسواس آماده كنيم
درمان وسواس شستشو در كودكان و مشاوره روانشناسي كودك نشان داده است هر چه در مراحل اوليه اين اختلال تشخيص داده شود مدت زمان درمان كوتاهتر خواهد بود . درمان وسواس شستشو از نظر روانشناسي بعد از مرحله آگاهي والدين وارد فاز دوم يعني مصاحبه با كودك ميشود . طي بازي با كودك از او ميخواهيم هرچيزي را كه دوست دارد و همينطور هرچه كه باعث ناراحتي او ميشود را بيان كند . در زمان گفتگو بايد مشاوره خانواده گفتگو را به سمت نقطه هدف هدايت كند و باعث آشنا شدن كودك با ذهن و افكارش شود . كودك بايد بفهمد افكارش چيزي جدا از خودش هستند تا بتواند آنها را كنترل كند . در درمان وسواس شستشو بخصوص در كودكان مشاور سعي ميكند با كودك مبتلا به وسواس همراه شود تا قدم قدم افكارش را تحت كنترل در بياورد .
مرحله نهايي درمان وسواس در كودكان
درمان وسواس شستشو در كودكان بعد از آگاهي دادن و آشنا كردن كودك با افكارش وارد مرحله اخر ميشود . مشاور از كودك ميخواهد با رنگ هاي خاصي شروع به نقاشي كند اما در حين نقاشي مشاور صحبت ميكند و خلاف كار كودك از او درخواست هايي دارد . كودك نبايد به حرف مشاور گوش كند و كاري كه ميخواهد را انجام دهد . بطور مثال كودك درخت ميكشد پس تنه درخت را بايد قهوه اي و برگها را سبز بكشد . وقتي كودك شروع به نقاشي ميكند مشاور مدام تكرار ميكند برگ را آبي بكش تنه را قرمز . كودك به مرور ياد ميگيرد روي افكار خودش متمركز شود بدون اينكه به واگويه هاي اضافي اهميت بدهد . و به اين صورت نسبت به افكاري كه باعث وسواس شستشو در كودك ميشود كنترل پيدا ميكند .
بيشتر بخوانيد: اختلال وسواس شديد چه علائمي دارد؟
سوالات متداول
علائم وسواس دركودكان چيست؟
شستشوي مداوم دست ، بي قراري و شستشوي زياد لوازم و اسباب بازي ، اكراه از دست زدن به لوازم عمومي و بازي نكردن با همسالان بخاطر اينكه ممكن است بيمار شود .
آيا درمان قطعي براي وسواس وجود دارد ؟
بله درمان وسواس امكان پذير است ، اما معمولا افرادي كه پيگيري زيادي براي درمان ميكنند شدت و فراواني رفتارهاي وسواس گونه را كاهش ميدهند.
از نظر روانشناسي درمان مؤثر براي وسواس شستشو چيست ؟
مشاوره رفتاردرماني و شناخت درماني و در موارد خيلي شديد دارودرماني و انجام تمرينهايي كه مشاور تعيين ميكند به درمان اين بيماري بسيار كمك ميكند.
خدمات تلفني و آنلاين مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
هدف مركز مشاوره و روانشناسي آويژه از ارائه اطلاعات لازم در زمينه مشكلات رواني، افزايش آگاهي شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود كيفيت زندگي خود، گامي مهم برداريد. لطفا براي كسب اطلاعات بيشتر ساير مقالات متخصصان مركز مشاوره آويژه را مطالعه نماييد .
در اين راستا مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه خدمات متنوعي را در زمينه مشاوره وسواس به شما هم ميهنان عزيز ارائه ميدهد.
منبع:Obsessive-Compulsive Disorder (OCD)
براي مشاوره در زمينه راه هاي درمان وسواس شستشو چيست؟
از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه از سراسر كشور
با 09353000102 تماس بگيريد
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب
حتي ايام تعطيلمنبع: سايت مشاوره تلفني روانشناسي و تحصيلي آويژهمشاوره خيانت و ازدواج و كودك و افسردگي
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۷ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۲:۴۷:۱۵ توسط:آويژه فن موضوع:
نظرات (0)
به نقل از مركز مشاوره آويژه:|۵٫۰
۰۴
مشاوره تلفني وسواس چقدر ميتواند در رفع اختلال وسواس به ما كمك كند ؟ مشاوره تلفني وسواس به ما اين امكان را ميدهد كه بدون خجالت و رودررويي حرفمان را بزنيم . مزيت مشاوره تلفني وسواس در اين است كه در برابر سوالهايي كه مشاور از ما ميپرسد نگران قضاوت نباشيم . خيلي از ما در برابر قضاوت ديگران عجز نشان ميدهيم . ممكن است خيلي از واقعيات زندگيمان را مخفي كنيم . مشاوره تلفني وسواس ما را در گفتن واقعيتها ياري ميكند . ما براي اينكه مداوا شويم نياز داريم تمام واقعيتها را بي كم و كاست با درمانگرمان در ميان بگذاريم . مشاوره تلفني وسواس به ما كمك ميكند بدون وسواس فكري با درمانگرمان صحبت كنيم . حال ببينيم وسواس چيست ؟ آيا يك اختلال ذهني است ؟ يا يك اختلال رفتاري ؟ آيا يك بيماري ژنتيكي است يا از طريق الگوي رفتاري انتقال مي يابد ؟
مشاوره تلفني وسواس
وسواس بطور كلي يك اختلال ذهني و رفتاري است كه به دو گونه بروز پيدا ميكند . ۱- وسواس فكري ۲- وسواس عملي
در وسواس فكري يك فكر و انديشه مزاحم مدام ذهن بيمار را در گير ميكند كه اين يك اختلال اظطرابي مزمن است . فرد وسواس براي رهايي از اين فكر به تكانه هاي رفتاري خاصي روي مي آورد . در صورتيكه بخواهد اين انديشه را سركوب نمايد دچار اضطراب شديد خواهد شد . اختلال وسواس –اجباري (او سي دي ) در واقع چهارمين اختلال رواني است كه منجر به حركات وسواسي ميشود . حركات وسواسي شامل شستشوي بيش از اندازه ، شك داشتن در روشن بودن گاز ميباشد . شك داشتن در بهمراه داشتن پول يا كليد يا ولوازم ضروري ، اختلال در شمردن پول و تكرار نيز از اختلالات رفتاري وسواس است . بطور كلي اختلالات رفتاري وسواسي ناشي از اختلال فكري ميباشد .
مشاوره وسواس تلفني
مشاوره وسواس تلفني به شما كمك ميكند بيماري وسواس شما ريشه يابي شود . مشاوره وسواس تلفني شما را با راهكارهاي درمان وسواس آشنا ميكند . مشاوره وسواس تلفني به شما در باره اثرات وسواس آگاهي ميدهد . شما ممكن است دچار اختلال وسواس گونه باشيد مشاور وسواس تلفني شما را با اين مميز آشنا ميكند . اگر شما دچار بيماري وسواس هستيد با مشاوره وسواس تلفني به در مان قطعي وسواس دست پيدا ميكنيد . راه هاي درمان وسواس فكري هرچند ريشه اي هستند اما درمان دارويي وسواس فكري نيز وجود دارد . اختلال وسواس فكري –عملي يا او سي دي را ميتوانيد با تست وسواس فكري دريابيد .براي مداواي وسواس فكري و عملي هرگز به خود درماني نپردازيد . چون شما هرچقدر بخواهيد در مقابل وسواس فكري مقاومت نشان دهيد بر وسواس عملي خود خواهيد افزود . روانشناسان معتقدند ريشه پيدايش وسواس عملي ، وسواس فكري است .
اولين قدم براي درمان، پذيرش بيماري است . شما بايد بپذيريد دچار يك اختلال شده ايد تا بتوانيد آنرا درمان كنيد البته نه خود درماني . همين كه بدانيد رفتارهاي كليشه اي شما باعث آسيب رسيدن به زندگيتان شده است شما را بر آن ميدارد تا با آن مبارزه كنيد . اين بيماري را ميتوان به مرداب تشبيه كرد كه به تنهايي بيرون آمدن از آن ميسر نيست . مانند كسي كه در مرداب فرو رفته اگر بخواهد دست و پا بزند و نگذارد كسي ياريش كند بيشتر غرق ميشود . براي درمان اين بيماري حتما بايد با درمانگر همراه شد . اولين قدم براي ارتباط با درمانگر مشاوره روانشناسي است . شما اول بايد براي روبرو شدن با واقعيات كه سخت هم نيست آماده شويد . نگراني شما از وجود اين بيماري در وجودتان باعث عود بيماري خواهد شد . يك مشاور مجرب كمك خوبي براي شما است .
مركز مشاوره وسواس تلفني
مركز مشاوره وسواس تلفني با كادر مجرب و علمي شما را قدم به قدم پيش خواهد برد . مشاوره اختلالات مختلف رفتاري و فكري در مركز مشاوره وسواس تلفني ميسر است . شما به جاي اينكه با افكار منفي به روح و جسم خود آسيب برسانيد در يك مركز مشاوره وسواس تلفني ميتوانيد مشاوره وسواس انجام دهيد . اين مشاوره اختلال وسواس شما را از ميزان بيماريتان مطلع خواهد كرد . اما وسواس فكري چيست ؟ جواب اين سوال را نيز ميتوانيد در مركز مشاوره وسواس تلفني بيابيد . ما نيز به اختصار به آن خواهيم پرداخت . اينكه وسواس چيست و انواع وسواس فكري كدام است . منشا دقيق پيدايش وسواس فكري هنوز مشخص نيست . برخي بروز اختلال وسواس را ژنيتيكي ميدانند . هنوز ژن خاصي براي بروز اين اختلال تعريف نشده . ميتوان گفت رفتار وسواسي والدين به فرزندان منتقل ميشود البته نه صد در صد .
اضطراب و استرس منشا بسياري از اختلالات رفتاري است كه او سي دي نيز از آن مبرا نيست . تنبيه بدني كودك ، رفتار پرخاشگرانه ، ايجاد استرس و تقويت تابوها از مهمترين دلايل بروز وسواس فكري است . واداشتن كودكان به رعايت قوانين نظري هم در بروز اين اختلال سهيم است . مثلا نگذاريم كودك و يا جوان بچگي كند . يا آنها را وادار كنيم بسيار منظم و كنسرواتيسم عمل كنند . يا حواشي مذهبي آنها را بيش از حد تقويت كنيم و از همه مهمتر دوران بار داري زنان است . بانوي بارداربايد ارامش داشته باشد و دچار استرس نشود . تغذيه بانوي باردار بايد شامل چهار گروه غذايي باشد تا جنين دچار اختلال جسمي و ذهني نشود . در اين بخش با منشا بوجود آمدن اختلال وسواس آشنا شديم . اولين قدم براي درمان آشنايي با منشا آسيب و اختلال است .
مركز مشاوره تلفني وسواس
مركز مشاوره تلفني وسواس ميتواند به شما اطلاعات بيشتري بدهد . دومين قدم براي درمان آشنايي با انواع اين اختلال است . شما ميتوانيد با تماس با مركز مشاوره تلفني وسواس از ميزان آسيب اين اختلال در وجودتان مطلع شويد . مركز مشاوره تلفني وسواس با طرح پرسشهايي شما را با منشا پيدايش اين عارضه آشنا خواهد كرد . توجه داشته باشيد در هر شخص ميزان ، منشا و نوع وسواس متفاوت است . راه درمان بيماري وسواس با ديگر بيمار فرق ميكند حتي اگر رفتار مشابهي داشته باشند . از خود درماني در مورد خود و يا ديگران خودداري كنيد . باز هم تاكيد ميكنم وسواس عملي براي مقابله با وسواس فكري و اضطراب دروني بوجود مي آيد . به ياد داشته باشيد هر گونه مقاومت باعث تشديد آن ميشود . لذا خود درماني باعث بهبود نخواهد شدحتي ممكن است باعث تقويت برخي تكانه دهاي رفتاري شود .
قبل از اينكه به انواع وسواس بپردازيم لازم است به چند منشا ايجاد بيماري اشاره كنيم . در تحقيقات پزشكي ديده شده كساني كه كمبود سروتنين دارند نيز به بيماري وسواس مبتلا ميشوند . سروتونين هورمون ضد افسردگي ناميده ميشود . به آن هورمون شادي نيز ميگويند كه در بسياري از اختلالات موثر است . براي اينكه سروتنين بيشتري در بدن ترشح شود به تريپتوفان كه يك نوع امينو اسيد است نياز داريم . غذاهايي مانند گوشت بدون چربي ، تخم مرغ ، لبنيات ، آجيل و دانه ها حاوي تريپتوفان هستند . البته ممكن است بدن شما اين مواد را جذب نكند پس بهتر است به پزشك نيز مراجعه كنيد . يكي ديگر از موارد بروز اين اختلال احساس نا امني خانوادگي و اجتماعي است . اين احساس نا امني باعث بروز رفتارهاي وسواسي خواهد شد . شما هميشه نگران از دست دادن هستيد .
مشاوره تلفني وسواس آويژه
مشاوره تلفني وسواس آويژه با كادري مجرب و متخصص آماده است تا شما را با محيط واقعي زندگيتان آشتي بدهد . مشاوره تلفني وسواس آويژه بدون پيش داوري در مورد شما پا به پاي شما قدم برخواهد داشت . مشاوره تلفني وسواس آويژه اين امكان را دارد كه با مرور گذشته هايتان بيماري وسواس شما را ريشه يابي كند . اين مركز به شما درمانگران و متخصصان مربوط را معرفي خواهد كرد تا شما را با لبخند اميد ببيند . لبخند شادي و از ته دل زماني ميسر است كه ما احساس امنيت و آرامش كنيم . با اطمينان به كارآمد بودن اين مركز ميتوانيد اميد به خوب زيستن را در خود افزايش دهيد . شايد وجود وسواس در وجود كسي اورا نسبت به مراكز علمي مشاوره اي هم بد گمان كند . اگر با پيامدهاي وسواس در زندگي روزمره آشنا شويم بيشتر به درمان فكر خواهيم كرد .
به انواع وسواس ها بپردازيم : وسواس يا او سي دي به دو نوع كلي فكري و عملي تقسيم ميشود . وسواس عملي زاييده وسواس فكري است . وسواس ريشه اضطرابي دارد كه در برخي موارد باعث بروز فوبياي اجتماعي ميشود . اين بيماران در جمع كمتر ظاهر ميشوند . نگران هستند همه به وجود اين اختلال او پي ببرند . به همه شك ميكنند . رفتارهاي تكراري دارند . برخي در وسواس فكري به عارضه نظافتي و نظمي مبتلا هستند . نظافتي يعني شستشوي بيش از حد و به تكرار . نظمي مثل به رديف چيدن يا متقارن كردن اشيا ، تابلو و غيره …در نوع ديگر فرد وسواس بخشي از چهره يا بدن خود را زشت و معيوب ميپندارد . او پيوسته به آن عضو نگاه ميكند . انديشه از بين بردن اين عيب يا پوشاندن آن فكرش را مخدوش ميكند ( وسواس بدريخت انگاري ) .
باز هم در مورد انواع وسواسها
در انواع نادر وسواس اختلال موكني (تريكو تيلو مانيا) مشاهده ميشود . فرد وسواس مدام و دور از چشم بقيه به كندن موهاي قسمتهاي مختلف بدنش ميپردازد . جويدن ناخن نيز يكي ديگر از وسواسهاست فرد هميشه احساس ميكند بخشي از ناخنش بلند و آزار دهنده است كه الساعه بايد كوتاه شود لذا ناخنهايش را ميجود حتي بعضي اوقات تحمل ندارد تمام انرا به آرامي بجود و يك گوشه آنرا گرفته و از انگشت جدا ميكند كه منجر به خوني شدن آن ميشود . يك نوع ديگر جويدن و يا كندن بخشي از پوست است او حس ميكند بخشي از پوستش اضافي است و انرا با ناخن يا دندان ميكند . اينكار را آنقدر تكرار ميكند كه بخشي از پوست دچار زائده گوشتي ميشود . حس بد داشتن نسبت به ساعت مچي ، گوشواره و حتي لباس هم نوعي ديگر است .
انبار كردن وسايل و ابزار كه شايد سالها مورد استفاده قرار نميگيرد نيز نوع ديگري از وسواس است . او فكر ميكند اگر اين وسايل نباشند بخشي از زندگي ناقص است و براي اطمينان به انبار كردن ميپردازد . مورد ديگر شك كردن و احساس ناامني شديد نسبت به اطرافيان است . بيمار حس ميكند همه عليه او هستند يا قصد سو استفاده از او را دارند سو استفاده مالي ، جنسي و عاطفي . در اين بخش روابط عاطفي شديدا تهديد ميشوند . در مورد شريك زندگي بصورت چك كردن رفتار ، چك كردن روابط و چك كردن تلفنها بروز ميكند . بطور كلي افكار نا خوشايندي او را آزار ميدهد . ترس از اينكه شخص مرتكب قتل شود يا به كسي آسيب برساند . يا ترس از اينكه كسي به او آسيب برساند ذهنش را درگير ميكند .
عوارض ناشي از وسواس
عوارض ناشي از وسواس بسيار زياد است . برخي واضح و برخي پنهانتر هستند . اولين مزاحمت اين بيماري اتلاف وقت است . بيمار با تكانه هاي رفتاري زيادي كه به صورت مكرر نيز بروز ميدهد وقتش هدر ميشود . ايجاد مزاحمت براي افراد خانواده و جامعه . او ممكن است بقيه را موجوداتي كثيف تصور كند و از آنها بخواهد به وسايل خانه دست نزنند . يا مكرر از آنها بخواهد دستهايشان را بشورند و … اينگونه افراد چون ذهنشان درگير افكار و رفتارهاي كليشه اي است از ذهنشان استفاده بهينه نميكنند . آنها چون فكر ميكنند همه جامعه آلوده به ميكروب هستند معاشرت نميكنند . آنها حوصله ديگران را ندارند چون نظم تكانه اي نها را بر هم ميزنند . ااتنتاآنها را بر هم ميزنند . آنها ممكن است نسبت به يك رنگ علاقه وافر نشان دهند. ممكن است از يك رنگ نفرت داشته باشند .
راه ها و روش هاي درمان
راه ها وروش هاي درمان بر دو نوع دارويي و ريشه يابي روانشناسي تقسيم ميشود كه البته هردو روش لازم است . روش دارويي به اينصورت است كه فرد پس از مشاوره واطمينان از بيماري به پزشك مراجعه ميكند . روانپزشك پس از تشخيص نوع وسواس با توجه به ضعف يا شدت براي بيمار دارو تجويز ميكند . بيمار پس از مصرف دارو درمان ميشود . روش ديگر كه به شناخت درماني يا ريشه يابي بيماري مشهور است توسط مشاوران آغاز ميشود . در بخش مشاوره تستهايي وجود دارد كه بيمار با آنها تست ميشود . بعد نوبت ريشه يابي است . پس از طرح سوال توسط مشاوران و پاسخ بيمار علت بيماري تا حدي مشخص ميشود . در صورت لزوم بيمار به متخصص ارجاع داده ميشود . اگر نياز بيشتر به مشاوره داشته باشد نيز به دفعات اينكار انجام خواهد شد .
راههاي ديگر درمان : شناخت درماني و رفتار درماني است . قرار دادن بيمار در محيطي كه به ان وسواس دارد مثلا كساني كه به خيسي وسواس دارند . يك راه ديگر به تازگي مطرح ميشود . رواندرمانگر اجازه ميدهد او به وفور تكانه هايش را انجام دهد بعد با صداي خشن و عامرانه فرمان ايست ميدهد . به اميد داشتن روح و بدني سالم با آگاهي و مشاوره .
سوالات متداول
تعريف وسواس فكري و عملي چيست؟
وسواس فكري مجموعه اي از افكار، اميال يا تصورات عودكننده اي است كه افراد به صورت مداوم و ناخواسته آنها را تجربه مي كنند و اين تصورات مزاحمت هاي زيادي را براي افراد به وجود مي آورد.
ريشه وسواس هاي عملي چيست؟
وسواس هاي عملي مجموعه اي از رفتارهايي است كه به صورت مكرر فرد احساس مي كند بايد به اجبار در پاسخ به وسواس هاي فكري خود انجام دهد كه البته اين رفتارهاي تكراري بر طبق مقرراتي اجرا مي شوند كه فرد خود را مجبور و وادار به انجام دادن آنها مي بيند و حس مي كند بايد آنها را با قاطعيت اجرا كند.
اختلالات وسواس چيست؟
اختلالات وسواس شامل ۱-اختلال وسواس فكري و عملي يا OCD 2-اختلال بدشكلي بدن ۳-اختلال ذخيره كردن ۴-اختلال مو كني ۵-اختلال پوست كني ۶-اختلال وسواس فكري و عملي ناشي از مواد و دارو ۷-اختلال وسواس فكري و عملي ناشي از بيماري هاي جسمي مي شود.
محتواي وسواس هاي فكري و عملي كه افراد درگير آن هستند؛ چيست؟
بايد بدانيم كه محتواي وسواس هاي فكري و همچنين وسواس هاي عملي در افراد مختلف، متفاوت است. با اين وجود افراد در برخي محتواهاي وسواس اشتراك دارند. از جمله نظافت مانند وسواس فكري آلودگي و وسواس عملي نظافت. وسواس تقارن مانند وسواس فكري تقارن و وسواس هاي عملي تكرار كردن، منظم كردن و مداوم شمردن. وسواس افكار ممنوعه يا به عبارتي تابوهاي ذهن مانند وسواس هاي فكري پرخاشگري جنسي و مذهبي كه ميتواند حتي جنبه عملي نيز داشته باشد.وسواس صدمه مانند ترس از صدمه زدن به خود و ديگران يا وسواس مبتلا بودن به بيماري و وسواس هاي عملي وارسي كردن.
ملاك هاي تشخيصي وسواس؟
۱-افكار و تصورات به صورت مداوم و عودكننده به فرد هجوم مي آورند و كاملا ناخواسته هستند. اين افكار ناراحت كننده و اضطراب آورند. ۲-فرد سعي مي كند اين افكار و تصورات را متوقف كند و آنها را ناديده بگيرد ۳-رفتارهاي عملي وسواسي، تكراري و برطبق مقراراتي كه فرد خود را وادار به انجام آنها مي بيند؛ انجام مي شود ۴-هدف رفتارهاي تكراري يا كاهش دادن اضطراب است ۵-رفتارهاي وسواسي عملي بسيار وقت گير هستند؛ همچنين ناراحتي و اختلال قابل ملاحظه اي در عملكرد تحصيلي، شغلي و ديگر زمينه هاي عملكرد افراد به وجود مي آورد.
خدمات تلفني و آنلاين مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
لطفا براي كسب اطلاعات بيشتر ساير مقالات متخصصان مركز مشاوره آويژه را مطالعه نماييد .
در اين راستا مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه خدمات متنوعي را در زمينه مشاوره اختلال وسواس به شما هم ميهنان عزيز ارائه ميدهد .
منبع: Counseling Online
نويسنده: زهره حبيبي نوده
براي مشاوره در زمينه مشاوره تلفني وسواس
از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه از سراسر كشور
با 09353000102 تماس بگيريد
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب
حتي ايام تعطيلمنبع: سايت مشاوره تلفني روانشناسي و تحصيلي آويژهمشاوره خيانت و ازدواج و كودك و افسردگي
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۷ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۱:۵۱:۰۹ توسط:آويژه فن موضوع:
نظرات (0)
به نقل از مركز مشاوره آويژه:|۵٫۰
۰۱
تست وسواس فكري از نظر مشاوره روانشناسي ميتواند تا حدودي ميزان وسواس را تشخيص دهد . وسواس به مجموعه افكار و اعمالي گفته ميشود كه انجام دادن آنها به صورت مداوم مانع انجام كار هاي روزمره زندگي شود . از طريق تست وسواس فكري، مشاور درمان وسواس متوجه ميشود وسواس در شما وجود دارد يا خير . همچنين متوجه ميشود نوع وسواس شما عملي است يا فكري . تست وسواس ييل براون ميتواند شما را راهنمايي كند آيا آنچه باعث صلب آرامش شما شده وسواس است يا يك عادت نادرست . تست وسواس ميتواند افكار ممنوعه يا رفتارهاي اجباري خسته كننده شما را بررسي كند و شما را متوجه آنچه كه آزارتان ميدهد كند . با انجام اين تست ميتوانيد متوجه شويد آنچه كه شما را ناراحت كرده فقط وارسي ها و نگراني هاي بي مورد بوده است .
بيشتر بخوانيد: علت وسواس فكري چيست؟
تست وسواس فكري و عملي
تست وسواس فكري و عملي ميتواند مشخص كند كه مشاوره خانواده براي روند درمان از چه راه كاري استفاده كند . وسواس فكري باعث ميشود به هيچ چيز حتي خودتان اعتماد نكنيد . به همه چيز به ديده ترديد نگاه ميكنيد زيرا نميدانيد كاري را انجام داده ايد يا نه . تست وسواس فكري به روند درمان وسواس كمك ميكند كه ميزان پيشرفت و اثر گذاري وسواس در فرد چقدر است . در تست وسواس فكري و عملي اغلب با سوالهايي مثل اين مواجهيم . مثلا ترجيح ميدهيد از تلفن عمومي استفاده نكنيد چون ممكن است ميكروب داشته باشد . يا اينكه زمان خروج از خانه بارها و بارها شير آب يا گاز را چك ميكنيد آنقدر كه به كارهايتان دير ميرسيد . جواب دادن درست و مشخص كردن ميزان اين پاسخ ها به مشاوره كمك ميكند ميزان وسواس را مشخص كند .
بيشتر بخوانيد: مشاوره تلفني وسواس
تست وسواس فكري كودكان
تست وسواس فكري كودكان كمي دشوارتر نسبت به بزرگسالان است . مشاوره روانشناسي كودكان به اين نكات توجه ميكند كه آيا كودك بيش از حد نسبت به زمان و وقت حساس است يا نه . در كودكان توانايي پاسخ به برخي سوالات وجود ندارد . در نتيجه مشاوره وسواس سعي ميكند از طريق مشاهده اطلاعاتي را كسب كند . اگر كودك در انجام كارهايش احساس گناه ميكند و مدام مضطرب است . يا اگر در انجام كوچكترين كار ترديد دارد و مدام نظر همه را ميپرسد . اين علائم ميتواند زنگ هشدار وسواس باشد . در دوره نوجواني مشاور ميتواند براحتي تست وسواس فكري را از نوجوان بگيرد . البته معمولا در دوره نوجواني فرد توانايي پاسخگويي به تست وسواس فكري و عملي را دارد . اما پيش از آن و در دوره كودكي مشاور از طريق نقاشي و تفسير آن ميتواند اطلاعاتي بدست آورد .
بيشتر بخوانيد: اختلال وسواس چيست؟
تست وسواس فكري اجباري
تست وسواس فكري اجباري در مواردي كاربرد دارد كه فرد براي حفظ آرامش مجبورميشود ساعت هاي زيادي وقت صرف انجام كارهاي تكراري كند . در اين افراد كه امروزه ثابت شده ممكن است بصورت ارثي وسواس را داشته باشند . نواحي از مغز كه مربوط به قضاوت و برنامه ريزي است اختلالي وجود دارد . تست وسواس فكري و عملي در افرادي كه ناگهاني تغييرات زيادي در وضعيت زندگيشان رخ داده و بعد از آن دچار وسواس شده اند بسيار كاربرد دارد . مرگ والدين يا مشكلات مربوط به مدرسه و اثرات آن بر وسواس بچه ها را از طريق تست وسواس فكري كودكان ميشود سنجيد . مشاوره خانواده ميتواند قبل از ازدواج با بكارگيري تست وسواس فكري از سلامت روان زوجين آگاهي يابد . پژوهش ها ثابت كرده مردان و زنان هر دو به يك اندازه دچار اختلال وسواس ميشوند .
بيشتر بخوانيد: وسواس فكري و عملي چيست؟
انواع تست وسواس فكري
انواع تست وسواس فكري شامل تست هاي غربالگري ocd است .كه كمك ميكند بينيد آيا علائمي براي اين اختلال در شما وجود دارد يا خير . اما براي ارزيابي دقيق و حل ريشه اي اين اختلال بهتر است به مشاوره وسواس مراجعه كنيم . مثلا در تست وسواس فكري اجباري به سوالاتي پرداخته ميشود كه مشاوره روانشناسي بفهمد ميزان افكاري كه شما را وادار به انجام اعمال اجباري ميكند چقدر است . در تست هاي وسواس فكري سوالاتي ميشود كه مشخص ميكند چقدر به احساساتتان اهميت ميدهيد . در تست وسواس فكري كودكان سوالات بيشتر در زمينه ميزان امنيت خاطر كودكان است . حتي مشاوران در اين تست ها اثرچگونگي آموزش آداب دستشويي در كودكان و تاثيرش بر وسواس كودك را در نظر ميگيرند . يا تست وسواس افرادي كه دچار وسواس شستشو هستند نشان داده آن ها والديني كنترل گر داشته اند .
بيشتر بخوانيد: اختلال وسواس شديد چه علائمي دارد؟
تست وسواس فكري
۱- چقدر به احساساتتان اهميت مي دهيد؟
من هميشه به احساساتم اهميت مي دهم (۱۰ امتياز)
من زياد به احساساتم اهميت مي دهم (۸ امتياز)
گاهي اوقات به احساساتم اهميت مي دهم (۵ امتياز)
برايم سخت است كه با احساساتم كنار بيايم (۴ امتياز)
من با احساساتم روبرو نيستم (۰ امتياز)
۲-آيا شما با آرام كردن خودتان (كاري كه از درون احساس امنيت كنيد) مشكل داريد؟
بله برايم بسيار دشوار است كه احساس امنيت كنم (۱۰ امتياز)
بله اغلب برايم سخت است كه احساس امنيت كنم (۸ امتياز)
بله گاهي اوقات به سختي مي توانم احساس امنيت كنم (۵ امتياز)
بله اما نه اغلب (۴ امتياز)
نه من مي توانم در هر زمان احساس امنيت كنم (۰ امتياز)
۳-آيا ترجيح مي دهيد كه اشيا دقيق دسته بندي و مرتب شوند و اگر اينطور نباشد آيا احساس نا امني مي كنيد؟
بله من بايد اشيا (حداقل اشياي خاص) را دقيق مرتب و دسته بندي كنم و يا احساس ناامني و عدم كنترل داشته باشم (۱۰ امتياز)
بله من دوست دارم اشيا را دقيق دسته بندي و مرتب كنم (۸ امتياز)
بله وقتي اشيا به دقت مرتب مي شوند آنها را دوست دارم، اما مي توانم با آنها كنار بيايم حتي اگر مرتب نباشند (۵ امتياز)
بله ترجيح مي دهم، اما زياد مهم نيست (۳ امتياز)
نه مهم نيست (۰ امتياز)
۴-آيا شما زمان زيادي براي كنترل نگراني هاي خود سپري مي كنيد؟
بله در حقيقت من نمي توانم. نگراني اغلب مثل يك قطار در حال حركت به نظر مي رسد (۱۰ امتياز)
بله در حالي كه من اغلب دچار مشكل هستم، مي توانم آن را كنترل كنم وقتي كه در ذهنم به آن مي انديشم (۷ امتياز)
بله اما هر وقت كه بخواهم مي توانم به آن ها پايان دهم (۵ امتيازنه هر زمان كه بخواهم مي توانم نگراني هايم را متوقف كنم (۳ امتياز)
نه نگران نيستم (۰ امتياز)
۵- آيا شما اعتقاد داريد كه افكار شما مي تواند سرنوشت ديگران يا جهان را تحت تاثير قرار دهد؟
بله كاملا (۱۰ امتياز)
بله به ميزان زيادي (۸ امتياز)
بله اما تا حدودي (۵ امتياز)
بله اما نه خيلي زياد (۳ امتياز)
نه به هيچ وجه (۰ امتياز)
۶- آيا شما در مورد آسيب رسيدن به خود و يا عزيزانتان نگران هستيد؟
بله هميشه (۱۰ امتياز)
بله بيشتر اوقات (۸ امتياز)
بله گاهي اوقات (۵ امتياز)
بله اما خيلي كم (۳ امتياز)
نه اصلا (۰ امتياز)
۷- آيا احساس مي كنيد مجبور هستيد كارها يا رفتارهاي خاصي را مرتبا انجام دهيد؟
بله احساس مي كنم اگر كارها را درست يا به اندازه كافي انجام دهم مي توانم خودم و ديگران را محافظت كنم. اين چيزي است كه من انجام مي دهم (۱۰ امتياز)
بله بسياري از كارهايي كه من آنها را به اندازه كافي انجام مي دهم باعث مي شود احساس خوبي پيدا كنم (۸ امتياز)
بله گاهي اوقات احساس مي كنم زماني كه كارهايي را به اندازه كافي انجام مي دهم بهتر است (۵ امتياز)
بله اما نه هميشه (۳ امتياز)
نه هرگز (۰ امتياز)
۸- هنگامي كه احساس تنش و يا اضطراب مي كنيد، آيا مي توانيد خود را مرتب كنيد و يا به چيزهاي زيادي دست بزنيد؟
بله هميشه (۱۰ امتياز)
بله خيلي وقت ها (۸ امتياز)
بله گاهي اوقات (۵ امتياز)
بله اما نه اغلب (۳ امتياز)
نه نمي توانم (۰ امتياز)
۹-آيا شما افكاري داريد كه بارها و بارها شما را نگران كرده اند؟
بله هميشه (۱۰ امتياز)
بله اكثر اوقات (۸ امتياز)
بله گاهي اوقات (۵ امتياز)
بله اما نه هميشه (۳ امتياز)
نه ندارم (۰ امتياز)
۱۰- آيا افكار ناخواسته اي داريد و زمان زيادي را براي از بين بردن يا ناديده گرفتن آنها سپري مي كنيد؟
بله به نظر مي رسد غير ممكن است كه از دست آن ها خلاص شوم يا آن ها را ناديده بگيرم (۱۰ امتياز)
بله براي من دشوار است كه آنها را از بين ببرم يا آنها را ناديده بگيرم (۸ امتياز)
بله اما من مي توانم بسياري از آنها را رها كنم يا ناديده بگيرم (۵ امتياز)
بله اما نه اغلب و من هيچ مشكلي در از بين بردن يا ناديده گرفتن آنها ندارم (۳ امتياز)
نه من چنين افكاري ندارم (۰ امتياز)
نتيجه گيري آزمون
اگر جمع امتياز شما زير ۳۵ باشد دچار اختلال وسواس نيستيد
اگر امتياز شما بين ۳۵ تا ۶۵ باشد وسواس خفيف داريد
اگر امتياز شما بالاتر از ۶۵ است حتما به مشاوره اختلال وسواس مراجعه كنيد تا بصورت حرفه اي تحت درمان قرار بگيربد .
سوالات متداول
آيا تست وسواس به درمان آن كمك ميكند ؟
تست وسواس ميتواند مشخص كننده نوع و ميزان وسواس در افراد باشد و بيشتر اطلاعات كلي در مورد فرد به مشاوره روانشناسي بدهد .
آيا تست هاي آنلاين وسواس قابل اعتماد هستند ؟
انواع تست وسواس فكري ميتواند از جهت تشخيص حدودي قابل اعتماد باشند اما ملاك تشخيص قطعي نميباشد و فقط از طريق مراجعه به مشاوره اختلال وسواس ميتوان صحت اختلال را مشخص كرد .
از كجا بدانيم مبتلا به وسواس فكري هستيم ؟
اگر در انجام امور روزمره دچار مشكل شده ايم و كارها را بدون اطمينان و با نگراني مدام انجام ميدهيم و واگويه هاي ذهني زيادي داريم ممكن است دچار اختلال وسواس فكري شده باشيم .
خدمات تلفني و آنلاين مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
هدف مركز مشاوره و روانشناسي آويژه از ارائه اطلاعات لازم در زمينه مشكلات رواني، افزايش آگاهي شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود كيفيت زندگي خود، گامي مهم برداريد. لطفا براي كسب اطلاعات بيشتر ساير مقالات متخصصان مركز مشاوره آويژه را مطالعه نماييد .
در اين راستا مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه خدمات متنوعي را در زمينه مشاوره وسواس به شما هم ميهنان عزيز ارائه ميدهد.
منبع: ۳ Minute Obsessive Compulsive Disorder (OCD) Test
براي مشاوره در زمينه تست وسواس فكري
از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه از سراسر كشور
با 09353000102 تماس بگيريد
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب
حتي ايام تعطيلمنبع: سايت مشاوره تلفني روانشناسي و تحصيلي آويژهمشاوره خيانت و ازدواج و كودك و افسردگي
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۷ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۱:۳۶:۴۶ توسط:آويژه فن موضوع:
نظرات (0)
به نقل از مركز مشاوره آويژه:|۵٫۰
۰۱
اختلال استرس پس از سانحه (Posttraumatic Stress Disorder)، يا همان PTSD، پاسخهاي توأم با استرس در مواجه با حوادث دردناك و تهديد كننده زندگي ميباشد. در توضيح حوادث ناخوشايند و زمينه ساز اختلال استرس پس از سانحه تفاوت هايي بين افراد ديده ميشود؛ بعبارتي رويدادهايي كه براي شخصي ناگوار و منفي تعبير ميشوند، ممكن است براي شخص ديگري خنثي و قابل تحمل تر در نظر گرفته شوند. به طور كلي اتفاقات تروماتيك را به بلاياي طبيعي(زلزله، سيل،آتشسوزي، طوفان و…) و حوادث غيرطبيعي(تجاوزجنسي، ورشكستگي مالي و…)، تقسيم ميشوند. آنچه اين حوادث از آن جهت كه براي بقا و سلامتي فرد، اعضاي خانواده و بستگان نزديك، خطري جدي و تهديدآميز محسوب ميشوند باهم مشترك هستند و از طرفي به اين نتيجه ميرسند تروما فاجعهاي است كه بايد ازآنها اجتناب كرد و تمامي خاطرات مرتبط با آن دفن و به فراموشي سپرده شوند.
بر اساس تحقيقات محققين و متخصصين فعال در حوزه مشاوره خانواده ، ابتلا به اختلال استرس پس از سانحه در هر دوره سني ممكن است روي دهد، منتهي بين افراد مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه از نظر زمان بروز علائم و شدت مشكل تفاوتهاي فاحشي وجود دارد. از جمله عوامل آشكاركننده فوري نشانه هاي PTSD، ميتوان به فقدان مهارت هاي زندگي و سابقه ابتلا به اختلال شخصيت روانپزشكي در افراد ميتوان اشاره كرد. برخي افراد بلافاصله پس از تجربه حادثه ناخوشايند تغييراتي را در فكر و رفتارشان بروز ميدهند، اين در حالي است كه در افرادي با تجربه مشابه ممكن است زماني طولاني در بروز نشانه ها سپري شود. در ادامه مقاله، انواع علائم اختلالPTSD را به تفصيل شرح داده ايم. اينكه چه افرادي در معرض ابتلا به اختلال PTSD قرار دارند، از ديدگاههاي مختلفي بررسي شده اند، كه ما آنها را در ۲ عامل كلي آورده ايم.
بيشتر بخوانيد: علائم و درمان اختلال اضطراب فراگير
عوامل ايجاد اختلال استرس پس از سانحه
عوامل اختلال استرس پس از سانحه بسيار پيچيده و متنوع است در اينجا سعي كرديم به برخي از آنها اشاره كنيم:
عوامل رفتاري: در رويكرد رفتارگرايي با تاكيد بر اصول يادگيري، مشكل افراد مبتلا به اختلال PTSDرا توجيه ميكند. طبق مفروضات اين نظريه، فرد پس از تجربه مستقيم رويداد ناگوار، به يك رابطه علت و معلولي ساختگي و جعلي بين محركهاي دروني و بيروني ايجاد كننده حادثه اقدام مي كند. منظور ما از محركهاي دروني؛ يعني: افكار، خاطرات مرتبط با تروماست. پيشايندهاي بيروني هم به تمامي عوامل محيطي درگير در توليد حادثه بد، مانند: صدا، بو و تصاويرتداعي كننده اتفاق بد اشاره دارد. بنابراين هرگاه يكي از محركهاي بالا ظاهر شود، بلافاصله خاطره و تصوير رويداد ناراحتكننده در فرد بروز ميكند و فرد را ملتهب و مضطرب ميسازد، كه فرد را در جست و جوي راهي جهت كاهش تنش و پريشاني ناشي از يادآوري رويداد آسيب زا وادار ميكند. فرار و اجتناب، سريع ترين راهكارهايي هستند كه هم چون ناجي و فريادرسي به فرياد فرد ميرسند. عليرغم تسكين موقتي راهحل هاي فوق، در بلند مدت نتيجهاي جز غرق شدن بيشتر در مشكلات، تداوم اضطراب و ناراحتي و عدم يادگيري اينكه باورهاي او به اندازهاي كه تصور ميكند فاجعه نبوده است.
عوامل شناختي:
در اختلال PTSD، تحريف و تغيير باورهاي بنيادين از مشكلات اساسي است كه براي فرد ايجاد ميشود. به نحوي كه فرد با دنيايي از افكار منفي چون: “من نميتوانم با اين شرايط مقابله كنم”، “اين بدترين چيزي بود كه در تمام عمرم تجربه خواهم كرد”، “دنيا قابل اعتماد نيست، و برخلاف تصورم پر از خطراتي است كه هر لحظه ممكن است من و خانوادهام را از پاي دربياورند”، مواجه ميشود. علت ايجاد افكار غير منطقي تعبير و تفسيري است كه فرد نسبت به حادثه ناگوار پيدا مي كند. مادامي كه فرد رويداد را ناخوشايند و فاجعه مي پندارد، افكار منفي و ناتوان كننده وجود خواهند داشت كه مانع از كسب بينش فرد نسبت به واقعيت حادثه و تواناييهاي مقابلهاي سازگار ميشود.
علائم اختلال استرس پس از سانحه
علائم اختلال استرس پس از سانحه، طبق آخرين نسخه راهنماي تشخيصي و آماري اختلالات رواني(dsm-5)، بدين صورت بيان شده است:
بروز حادثه آسيب زا براي خود فرد يا تجربه غير مستقيم آن از طريق ايجاد تروما براي اعضاي خانواده و اطرافيان نزديك، اولين و مهم ترين علائماختلال استرس پس از سانحه در زمينه تشخيص و درمان اختلال است.
رويدادهاي ناگوار بايد ماهيت تهديدكنندهاي و مرگباري براي سلامتي و بقا داشته باشد.
بروز واكنشهاي بدني، شناختي، هيجاني ناخوشايند(خشم، بيقراري،گوش به زنگي افراطي، مشكل تمركز) در زمان تجربه مجدد حادثه ناگوار.
متوسل شدن به راهكارهاي غيرسازگار(اجتناب و فرار از موقعيتها و پيشايندهاي ايجاد كننده خاطرات مربوط به اتفاق ناخوشايند)، از اختلال استرس پس از سانحه ميباشد.
تعريف اختلال استرس پس از سانحه
تعريف اختلال استرس پس از سانحه، واكنش افراطي و غير معمول فرد به حوادث آسيب زا و خطرناك بيان شده است.
بيشتر بخوانيد: اصلي ترين روش هاي مقابله با استرس چيست؟
ابتلا به اختلال استرس پس از سانحه
ابتلا به اختلال استرس پس از سانحه به عوامل و فاكتورهاي خطرناكي اشاره دارد كه فرد را در مواجه با حوادث ناخوشايند و آسيب زا، ناتوان و شكننده بار ميآورد. ويژگي هاي افراد در معرض خطر ابتلا به اختلال استرس پس از سانحه در ۲ گروه فردي و محيطي طبقه بندي ميشوند.
در بعد فردي: ويژگيهاي شخصيتي چون ترسو و خجالتي بودن، فقدان اعتمادبه نفس، عزتنفس مخدوش و ضعيف، هوش پائين، سن كم، مجرد بودن مطرح ميباشد. شيوه فرزندپروري نامناسب والدين، سبك دلبستگي ناايمن(ريشه درروابط اوليه كودك با مادر دارد)، سابقه بيماريهاي جسمي و رواني در بين اعضاي خانواده، ترك تحصيل و افت تحصيلي، بيكاري و سوء مصرف مواد از جمله عوامل محيطي خطرساز حائز اهميت ميباشد. جنسيت، فاكتور مهم ديگري است كه تحقيقات از نسبت ۲ به ۱ زنان به مردان در ميزان ابتلا بهاختلال استرس پس از سانحه خبر ميدهند.
بيشتر بخوانيد: بهترين مشاوره تلفني استرس و اضطراب
نشانه هاي اختلال استرس پس از سانحه
نشانه هاي اختلال استرس پس از سانحه درچهار سطح فيزيولوژيكي، هيجاني، رفتاري و شناختي عنوان ميشود. در هر يك از زمينههاي فوق فرد دستخوش تغييراتي ميشود. در اين بخش به اختصار به توضيح نشانه هاي اختلال استرس پس از سانحه ميپردازيم.
فيزيولوژيك: مشكلات گوارشي، خشكي دهان و تعريق، لرزش، تپش قلب، سردرد و سرگيجه، بيخوابي.
هيجاني: خشم، بيقراري، گوش به زنگي مفرط.
شناختي: توليد افكار منفي حول رويداد تروما و تواناييهاي خود، نگرش منفي به دنيا، مشكل تمركز.
رفتاري: اجتناب از خاطرات و فعاليتهاي تداعي كننده حادثه ناگوار، روي برگرداني از عوامل تداعي كننده تروما.
مشكلات اختلال استرس پس از سانحه
مشكلات اختلال استرس پس از سانحه، طيفي از بيماريهاي جسماني، روانپزشكي، افت عملكردهاي شغلي، تحصيلي، روابط بين فردي را در بر ميگيرد. افسردگي، اختلالات اضطرابي به ويژه اختلال اضطراب فراگير، فوبيا، اضطراب اجتماعي، ناتواني در عملكرد جنسي، سوءمصرفمواد و الكلسيم، افت تحصيلي، بيخوابي از مشكلات اختلال استرس پس از سانحه در بعد رواني و اجتماعي ميباشد.
بيشتر بخوانيد: چگونه از اختلال پس از سانحه عبور كنيم؟
درمان اختلال استرس پس ازسانحه
درمان اختلال استرس پس از سانحه، با توجه به اهميت اختلال PTSD، طيفي از انواع درمانها در نظر گرفته ميشود. از درمانهاي شناختي- رفتاري گرفته تا مداخلات دارويي و روان درمانيهاي حمايتي و بينش گرا.
در كمك و درمان افراد مبتلا به ااختلال استرس پس از سانحه، تشخيص به موقع و زودهنگام مشكل و مداواي سريع و موثر نكته مهمي است. مركز مشاوره و روانشناسي آويژه با جمعي از روانشناسان و مشاورين متخصص و حرفهاي آماده همكاري و ارائه خدمات لازم و كاربردي به شما ميباشد.
در اين بخش به توضيح رويكردهاي درماني مهم و كاربردي اختلال PTSD ميپردازيم.
درمان شناختي- رفتاري: تاكيد اين رويكرد بر اصلاح و تغيير باورهاي ناكارآمد و غير منطقي است كه در خصوص تروما در فرد شكل گرفته است. تكنيك گرا و مشاركتي بودن اين روش درماني از نقاط قوت آن محسوب ميشود. درمانگر در جلسات درمان پا به پاي بيمار در تجربه مجدد حادثه و شناسايي افكار منفي مربوطه پيش ميرود، سپس با چالش و زير سوال بردن افكار ناسازگار، بيمار را در اصلاح و جايگزيني افكار مثبت در خود همراه ميكند.
حساسيت زدايي منظم با حركات چشم:
درمانگر با آموزش مراجعه به حركات سريع چشم به چپ و راست او را تشويق ميكند تا خاطراتي كوتاه از تروما را در ذهن خود تصور كند و آنها را در حضور درمانگر مجدد تجربه نمايد. با اين تكنيك، از ميزان بار هيجاني تجربيات ابتدايي كاسته ميشود و بيمار ميتواند برخورد منطقيتري داشته باشد.
آرام سازي عضلاني پيشرونده(ريلكسيشن): در اين فن مشهور و مناسب، افرادي كه درگير تنش و اضطراب هستند ياد ميگيرند كه چطور در شرايط اضطراري و پر از تنش خود را آرام كنند.
حساسيت زدايي منظم: تكنيك بسيار كاربردي در مشكلات اضطرابي و فوبياهاست. اولين قدم در اين روش، تهيه سلسله مراتبي از مراحل اضطراب و اولويت بندي آنها بر اساس ميزان اضطراب توليد كننده در بيمارميباشد؛ سپس بيمار و درمانگر از پايينترين سطح ليست شروع به رويارويي و مواجه تدريجي با موقعيت مولد اضطراب ميكند، اين كار تاجايي ادامه مييابد كه مراجعه تمام موارد ليست را در حضور درمانگر و هم چنين در خارج از درمان به طور مستقل تمرين و اضطراب زدايي كند.
خودگويي هاي مثبت عليه استرس: به بيمارياد داده ميشود در مواقع اضطرابي با استفاده از كلام و جملات مثبت هم چون: “آرام باش”، “تو ميتواني”، خود را آرام نمايد. با اين تكنيك علاوه بر كاهش تنش، به ارتقاي حس مثبت فرد به خود و توانمنديهايش نيز كمك ميشود.
سوالات متداول
آيا اختلال استرس پس از سانحه مختص بزرگسالان است؟
خير، كودكان نيز در معرض اختلال استرس پس از سانحه قرار ميگيرند. تجاوز جنسي، سوء استفاده جسمي و رفتاري، طلاق و جدايي والدين از جمله رويدادهاي مهم و تهديدآميز دوران كودكي، قلمداد ميشوند.
تشخيص اختلال استرس پس از سانحه چه زماني گذاشته ميشود؟
حداكثر ۶ ماه پس از بروز حادثه بايد علائم اختلال در فرد ظاهرو نمايان شود تا بتوان تشخيص اختلال استرس پس از سانحه را مطرح كرد.
تجربه مجدد هيجاني در درمان اختلال استرس پس از سانحه، چه نوع روشي است؟
در اين تكنيك، بيمار در حضور درمانگر به يادآوري و تجربه دوباره خاطرات و تصاوير مربوط به رويداد ناگوار ميپردازد تا از بار هيجاني منفي و ناخوشايند تجربيات فرد كاسته شود.
بيشتر بخوانيد: اختلال دو قطبي چيست و چگونه درمان ميشود؟
خدمات تلفني و آنلاين مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه
هدف مركز مشاوره و روانشناسي آويژه از ارائه اطلاعات لازم در زمينه مشكلات رواني، افزايش آگاهي شماست تا با توسعه دانش خود، جهت ارتقا و بهبود كيفيت زندگي خود، گامي مهم برداريد. لطفا براي كسب اطلاعات بيشتر ساير مقالات متخصصان مركز مشاوره آويژه را مطالعه نماييد .
در اين راستا مركز مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه خدمات متنوعي را در زمينه مشاوره اختلال استرس به شما هم ميهنان عزيز ارائه ميدهد.
زينب رضائي——– روانشناسي باليني
منبع: Post-traumatic stress disorder (PTSD) – Causes
براي مشاوره در زمينه عوامل ايجاد اختلال استرس پس از سانحه چيست؟
از مشاورين مشاوره خانواده و روانشناسي آويژه از سراسر كشور
با 09353000102 تماس بگيريد
همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب
حتي ايام تعطيلمنبع: سايت مشاوره تلفني روانشناسي و تحصيلي آويژهمشاوره خيانت و ازدواج و كودك و افسردگي
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۵ آبان ۱۳۹۸ساعت:
۰۲:۲۸:۰۱ توسط:آويژه فن موضوع:
نظرات (0)